Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. kedd, Ákos, Bátor

Jó lehetőség az akadálymentesítési támogatás

Újbuda   |   2016, február 17 - 14:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tízévente újra igényelhető az Akadálymentesítési Támogatás, amely januártól duplájára, azaz 300 ezer forintra emelkedett. A vissza nem térítendő állami támogatást mozgáskorlátozottak igényelhetik otthonvásárlásra, építésre vagy felújításra.

Nem csak a közlekedés könnyítésére vehető igénybe a januárban duplájára emelt támogatás, hanem a támogatások körébe tartozik a lakás komfortszintjének növelése is. Azaz a rámpa és az egyenes padlózat kialakítása mellett, például elektromos nyílászáró, távirányítós rendszer valamint központi fűtés kialakítására is igényelhető a 300 ezer forint.

A támogatás iránti kérelmet a lakóhely szerint illetékes mozgássérültek egyesületéhez kell benyújtani, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségéhez (MEOSZ) címezve. Részletes információ ide kattintva olvasható.

Oláh Koppány Andrea, Újbuda Polgármesteri Hivatalának akadálymentesítési szaktanácsadója elmondta, gyermekkorában miatta vette fel családja a támogatást, az akkor kapott 150 ezer forintból alakították át a fürdőszobát. - Örülök, hogy tíz évvel később újabb lehetőség adódott, így valószínűleg saját lakásomat is tudom akadálymentesíteni – mondta.

H.L.