Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. hétfő, Henrik, Roland

Jazz este a Bikás Parkban

Újbuda   |   2016, augusztus 15 - 10:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Schweppes JazzMobil tagjai és Veres Mónika Nika koncerteztek augusztus 12-én este a Bikás Parkban. A zenélő kisbusz járja augusztus valamennyi hétvégéjén járja Budapest utcáit, a profi zenészek mindig máshol szórakoztatják a járókelőket.

Busszal érkeztek a zenészek a Bikás parki ingyenes koncertre augusztus 12-én. Az énekes Veres Mónika Nika örömére szolgált, hogy épp a jazz műfajában adhatta elő kedvenc dalait Újbudán.

A nyár legmenőbb kisbuszában, a Schweppes JazzMobilban a koncertek alkalmával ugyanaz a profi zenekar utazik, és lepi meg a járókelőket minőségi, élő jazz zenével. Görögh Dániel projektvezető, a zenekar tagja elmondta, a Schweppes JazzMobil alapötlete Milánóból származik. A Music Fashion Kiadó munkatársai az olasz városban sétálva találkoztak egy hasonló kisbusszal, majd találták ki, hogy az elképzelést Budapesten is meghonosítsák. Az eredeti koncepciót átalakítva a buszra kifejezetten minőségi, de laza, könnyed és szórakoztató jazzt játszó muzsikusokat verbuváltak. A milánói példától eltérően Budapesten énekesek is kapcsolódnak a projekthez, és adnak elő igényes zenét a koncerteken.

Legközelebb augusztus 20-án 18:30-tól a VII. kerületi Madách térnél „a magyar Michael Bublé”, vagyis Gájer Bálint lép fel a Schweppes JazzMobillal. Az utolsó hétvégén, augusztus 27-én pedig Galambos Dorina, a Mrs. Columbo zenekar énekesnője ad ingyenes szabadtéri koncertet a VI. kerületi Jókai térnél.

T. K.