Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 8. szerda, Aranka

Javult a levegő minősége, szabad az autózás

Újbuda   |   2017, január 27 - 08:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megszüntette a légszennyezettség miatt elrendelt forgalomkorlátozást és visszavonta a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester. A bizonytalan időjárási helyzet miatt azonban marad a tájékoztatási fokozat.

Jelentősen javult a levegő minősége Budapesten a négy napja tartó forgalomcsökkenés hatására, és teljesültek a riasztási fokozat megszüntetésének feltételei. Azaz nincs tovább szükség a szmogriadó mellé elrendelt forgalomkorlátozásra, de a meteorológiai előrejelzés bizonytalansága miatt indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozata – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjjeli előrejelzése szerint péntek napközben a levegőminőség javulása várható, de szombattól bizonytalan az előrejelzés.

A csütörtöki mérési adatok alapján a szálló por 24 órára számított átlagos koncentrációja a 10 mérőpont egyikénél sem érte el a riasztási küszöbértéket, a Csepel-Királyerdőben épp meghaladta a tájékoztatási szintet. Három helyen a levegő állapotával már nem volt probléma, Budatétényben, a Teleki téren és a XVIII. kerületi Gilice téren az egészségügyi határérték alatt maradt.

Tarlós István főpolgármester továbbra is arra kéri a budapestieket, hogy inkább BKV-zzanak és mérsékeljék az autózást, mellőzzék az autók "indokolatlan alapjárati üzemeltetését" és kevesebbet használjanak szilárd- és olajtüzelésű berendezéseket.

A főpolgármester továbbra is kéri a Budapestieket, hogy mérsékeljék, mellőzzék az egyéni gépjárműhasználatot, és részesítsék előnyben a közösségi közlekedést. Kéri továbbá, hogy mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát.

Újbuda

foto:Szakszon Péter