Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Javult a főváros biztonsági mutatója

Újbuda   |   2014, március 3 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kevesebb a fővárosban regisztrált bűncselekmények száma, mint egy évvel ezelőtt. Ezzel együtt javult a rendőrség nyomozási eredményessége is. A budapesti főkapitány szerint a korrupciós botrányok után megtisztult a szervezet.

Eredményes évet zárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – írja a mno.hu. A hatóság vezetője Tóth Tamás összegzése szerint a megelőző évhez képest a regisztrált bűncselekmények száma tavaly 111 ezerről 101 ezerre csökkent. Ezzel párhuzamosan 11 százalékkal emelkedett a szervezet nyomozáseredményességi mutatója.

– A leglátványosabb talán a rablások számának csökkentése, ami 37 százalékos visszaesést jelent – emelte ki a főkapitány, majd hozzátette: igaz az is, hogy valamivel gyakoribbá vált a garázdaság, és ugyancsak szerény mértékű növekedés figyelhető meg a lakásbetörések számában. Az összkép azonban ezzel együtt is pozitív, mert gyorsabban és jobban dolgoznak a BRFK munkatársai.

A dandártábornok arról is beszélt, hogy eredményeiket zömmel a helyi kapitányságok és a körzeti megbízotti szervezet megerősítésének tulajdonítja. – Egyik stratégiai célkitűzésünk az volt, hogy a körzeti megbízotti szolgálat létszámának feltöltésével, új irodák átadásával Budapest valamennyi lakója számára elérhető közelségbe kerüljünk – mondta a lapnak.

Javult a főváros biztonsági mutatója

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.