Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. péntek, Gábor, Karina

Javult a főváros biztonsági mutatója

Újbuda   |   2014, március 3 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kevesebb a fővárosban regisztrált bűncselekmények száma, mint egy évvel ezelőtt. Ezzel együtt javult a rendőrség nyomozási eredményessége is. A budapesti főkapitány szerint a korrupciós botrányok után megtisztult a szervezet.

Eredményes évet zárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – írja a mno.hu. A hatóság vezetője Tóth Tamás összegzése szerint a megelőző évhez képest a regisztrált bűncselekmények száma tavaly 111 ezerről 101 ezerre csökkent. Ezzel párhuzamosan 11 százalékkal emelkedett a szervezet nyomozáseredményességi mutatója.

– A leglátványosabb talán a rablások számának csökkentése, ami 37 százalékos visszaesést jelent – emelte ki a főkapitány, majd hozzátette: igaz az is, hogy valamivel gyakoribbá vált a garázdaság, és ugyancsak szerény mértékű növekedés figyelhető meg a lakásbetörések számában. Az összkép azonban ezzel együtt is pozitív, mert gyorsabban és jobban dolgoznak a BRFK munkatársai.

A dandártábornok arról is beszélt, hogy eredményeiket zömmel a helyi kapitányságok és a körzeti megbízotti szervezet megerősítésének tulajdonítja. – Egyik stratégiai célkitűzésünk az volt, hogy a körzeti megbízotti szolgálat létszámának feltöltésével, új irodák átadásával Budapest valamennyi lakója számára elérhető közelségbe kerüljünk – mondta a lapnak.

Javult a főváros biztonsági mutatója