Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Izraeli diákok vendégeskedtek Újbudán

Újbuda   |   2019, május 24 - 13:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az izraeli Herzliából érkező diákokat és tanáraikat köszöntötte Hoffmann Tamás polgármester az önkormányzat dísztermében május 23-én. A vendégek a József Attila Gimnázium cserediák programja keretében töltenek öt napot Budapesten.

Idén tizenhárom izraeli diák és a két pedagógus érkezett a József Attila Gimnázium cserediák programja keretében öt napra Budapestre. A vendégeket Hoffmann Tamás polgármester fogadta, köszöntőjében bemutatta a kerületet, beszélt a látványosságokról és a szórakozási lehetőségekről is. Úgy véli, a József Attila Gimnázium az újbudai intézmények közül élen jár a diákcserében, ami nem csak a tanulók nyelvtanulásánál hasznos, a programban részt vevő fiatalok sok információt szerezhetnek a világról, miközben kompetenciáik is fejlődnek - mondta. A polgármester a kerület sportéletét is méltatta, kiemelve a kosárlabdát, a jégkorongot és a vízilabdát. Ezt követően átadta az önkormányzat ajándékait a vendégeknek.
A kerületi iskolák aktív résztvevői a cserediák programoknak: március végén például olasz tanulókat, egy évvel korábban szintén herzlia középiskolásokat fogadott az iskola – emlékeztetett Juhász András, a gimnázium igazgatója. Május elején az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola látta vendégül öt ország diákjait az Erasmus KA2 pályázat keretén belül, a látogatók akkor Spanyolországból, Franciaországból, Litvániából, Portugáliából és Belgiumból érkeztek. A grosicsosok már korábban jártak Litvániában és Spanyolországban, ahol a helyi önkormányzatok vezetői is fogadták őket. A magyarországi program gerincét a „Tanulj, sportolj, kütyüzz okosan” elképzelés adta.

T.K.