Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Itt a tél, leesett az első hó

Újbuda   |   2014, november 25 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kékestetőn és Mátraszentimrén 7 centiméteres a hóréteg - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat kedden délben. Adataik szerint a 300 méter feletti településeken foltokban van hó, míg Bükkszentkereszten egybefüggő a hólepel. A 300 méter alatti településeken lévő mérőállomásokon egyelőre nem rögzítettek hómennyiséget.

Itt az ideje felkészülni a télre, miután kedden leesett az első hó az országban. Elvileg minden közteret, dísz-, szökő- és ivókutat téliesítése megtörtént, a téli munkákra specializálódott vállaltok pedig felkészülten néznek az idei tél elé.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte: Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik, a havazásban érintett területeken a közútkezelő harminc munkagépe tisztítja az utakat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden helyenként előfordulhat kisebb eső, északkeleten havas eső, a magasabban fekvő helyeken havazás. Estétől foltokban köd képződik. Ekkor számottevő csapadék már nem valószínű, legfeljebb ködszitálás, esetleg ónos szitálás vagy hószállingózás alakulhat ki.

Szerdán is párás lesz a levegő, kezdetben ködfoltok is lehetnek. Számottevő csapadék nem, legfeljebb helyenkénti ködszitálás, esetleg ónos szitálás vagy hószállingózás valószínű. A minimum hőmérséklet többnyire mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között valószínű szerdán.

Újbuda/MTI

Itt a tél, leesett az első hó