Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. kedd, Stefánia

Iskolanyitogató Albertfalván

Újbuda   |   2017, december 14 - 11:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

A jövőre iskolába készülő óvodásoknak szerveztek játékos foglalkozásokat a Szent II. János Pál Iskolaközpontban Albertfalván. A Mezőkövesd utcai oktatási intézményben óvoda, általános Iskola és gimnázium is működik. A legnagyobbak hat évfolyamos, illetve két tanítási nyelvű képzés közül választhatnak.

A december 5-én megrendezett Iskolanyitogató Játszóház programjaira sok óvodáskorú gyermek jött el szüleivel. Az érdeklődő nagycsoportosok belekóstolhattak az iskola világába, tanulhattak énekeket, volt közös játék és kézműves foglalkozás is. A szülőknek az iskola dísztermében tartottak tájékoztatót.

Az oktatási intézmény két éve vette fel Szent II. János Pál pápa nevét. A Krisztus Légiója Kongregáció fenntartásában működő iskola története 1994-ig nyúlik vissza: abban az évben indult a Fő utcában volt bencés diákok kezdeményezésére, majd 2011-ben költözött Újbudára. A Regnum Christi Mozgalom Magyarországon egyedül ezt az oktatási intézményt működteti. A légiós atyák és Krisztus Légiójának megszentelt életű női közössége a diákokkal folytatott lelki beszélgetések, szentmisék, gyóntatás, közösségi programok, lelkigyakorlatok és apostoli munkák révén segítik az ide járó gyerekeket, hogy megtapasztalhassák, mit jelent Jézus barátjának és tanítványának lenni. Az iskolaközpontnak az óvodásokkal együtt jelenleg 680 növendéke van, és közel hetven pedagógus dolgozik itt.

A Szent II. János Pál Iskolaközpont alsó tagozata december 14-én 17.00 órakor tart majd adventi koncertet, ahol az összes alsós diák énekelni fog. Erre a rendezvényre is szívesen látják a leendő iskolásokat és szüleiket, valamint az érdeklődőket a Mezőkövesd utca 10. alatt.

D. B. S.