Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. hétfő, Ulrik

Iskolai ügyintézés otthonról

Újbuda   |   2019, február 28 - 15:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

A közeljövőben elektronikussá válik számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy intézése, többek közt online is intézhető lesz az általános iskolai beiratkozás – közölte a Klebelsberg Központ.

Az Öbölház rendezvényközpontban tartott tájékoztatón Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a fejlesztés összesen ötmilliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg, és egyes részei már a 2018–2019-es tanévben használhatók lesznek. A szülők 2019 áprilisában már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén vagy a weboldalán történő regisztráció után otthonról is kitölthetik.

Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt. Hozzátették: a fejlesztés későbbi szakaszában lehetővé válik az Ügyfélkapun keresztüli ügyintézés is.

A projektet bemutató eseményre ellátogatott Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője is.

(MTI–Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.