Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Ingyenes szűrés a Semmelweis Egészség Napokon

Újbuda   |   2020, július 17 - 16:04Nyomtatóbarát változatSend by email

Semmelweis Egészség Napok néven interaktív, népegészségügyi tematikájú, ingyenes családi programsorozatot indított az idén 250 éves Semmelweis Egyetem. A program részeként ingyenes szűréseket is szerveznek.

Csaknem százan vehetnek részt egy szeptemberi díjmentes prosztatarák-szűrésen azok közül, akik jelentkeznek a jövő szerdai Semmelweis Egészség Napok témába vágó online előadására - közölte honlapján a Semmelweis Egyetem. A közlemény szerint Magyarországon az európai átlag feletti az olyan prosztatarák megbetegedések aránya, amelyeket már csak a daganatos áttétek kialakulását követően vesznek észre, amikor már nehezebb megmenteni a páciens életét. Itthon 30 százalék ez az arány, míg Nyugat-Európában jellemzően 10-15 százalék. Ezért is hívja fel a figyelmet egy online előadás az urológiai szűrővizsgálat jelentőségére a Semmelweis Egészség Napokon. A július 22-i rendezvényre az egyetem honlapján lehet jelentkezni.

A Semmelweis Egészség Napok Az urológiai szűrővizsgálat jelentősége című online eladásán résztvevők közül kilencvenhatan vehetnek részt az Urológiai Klinika által szervezett ingyenes prosztatarák-szűrésen, amelyet szeptember 12-én tartanak.