Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Ingyen korcsolyázhatnak a kerületiek

Újbuda   |   2015, december 4 - 15:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 6-án adták át a kerület jégpályáját az Allee Bevásárlóközpont mögött, a volt Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola udvarán, a Kőrösi József utca 1-3-ban. A téli időszak egyik kedvenc programja az újbudaiaknak ingyenesen elérhető.

A korcsolyázás igazi slágerprogramnak számít, ilyenkor azok is a jégre merészkednek, akik egyébként nem igazán érdeklődnek a téli sportok iránt. Az első napok tapasztalatai azt mutatják, hogy nagy sikert arat a Váli utcai Gyermek-egészségügyi Centrum udvarán, Újbuda Önkormányzata által kialakított jégpálya. Egyre több az érdeklődő, aki kipróbálná vagy felfrissítené korcsolyatudását. A pálya két hónapon át minden nap 9 és 21 óra között tart nyitva, 1314 óra között karbantartás miatt a jeget nem lehet használni. A lehetőséget az újbudai felnőttek és gyerekek ingyenesen vehetik igénybe, aki bemutatja XI. kerületi lakcímkártyáját, azt térítésmentesen beengedik. Nem újbudaiak 1000 forintos áron csúszkálhatnak, a korcsolyabérlés mindenkinek egységesen 700 forint.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.