Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Ingatlanpiaci börze a B32-ben

Újbuda   |   2017, május 11 - 12:36Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 6-án rendeztek először ingatlanbörzét Újbudán a B32 Galéria és Kultúrtérben. A rendezvényen a helyi és helyi érdekeltségű ingatlanirodák mellett számos pénz- és hitelintézet, ingatlanügyekben jártas tanácsadó, szakértő, ügyvéd, előadó is részt vett.

A B32 Galéria és Kultúrtér adott helyet a rendezvénynek, amely már első alkalommal sikeres volt. A börzén minden ingatlaneladás vagy ingatlanvásárlás előtt álló érdeklődő kérdéseire válaszoltak a szakemberek. Az esemény a KözPont Kft. szervezésében valósult meg, a rendezvényt a cég ügyvezetője, Hőnyi Gyula nyitotta meg. - Kiemelt feladatunk, hogy minél több, a lakosság igényeit kielégítő programot valósítsunk meg. Közösségi házainkban és kulturális tereinkben olyan informatív programoknak is helyet adunk, amelyek segítik a lakosság eligazodását, tájékozódását a mindennapokban – fogalmazott.

Az ingatlanpiaci börze sikeréhez jelentősen hozzájárultak a színvonalas, prezentációkkal egybekötött előadások, amelyek az ingatlanvásárlás legnehezebb pontjait elemezték, és tájékoztatták az érdeklődőket az új lehetőségekről, így az állami támogatásokról, az energiahatékonysági pályázatokról, a közös képviselet nehézségeiről, az adásvétel bonyodalmairól, valamint az építkezések gyakorlati megvalósításáról is.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője előadásában azt taglalta, hogy Újbuda az elmúlt években presztízs-kerületté vált a fővárosi ingatlanpiacon. Szerinte az elemzések is azt bizonyítják, hogy a 2,5 milliós látogatottságú ingatlanpiaci portálon - a 13. kerület után - Újbuda a legfelkapottabb az új otthonra vágyók körében.

A helyszínen lehetőség volt személyes konzultációra is, a finanszírozás témakörében három bank – Budapest Bank, CIB és K&H –, független pénzintézetek, biztosítók valamint ingatlanirodák, jogi tanácsadók, generálkivitelezők, és az Újbuda Prizma Társasházkezelő Iroda munkatársai segítették a résztvevőket, de a legújabb lakóparkok, így a BudaPart, az Elite Park, valamint a Tetris-ház is bemutatkozott a rendezvényen.

A rendezvényre előzetesen regisztrálók között több értékes ajándékcsomagot is kisorsoltak a szervezők. Az első Újbudai Ingatlanpiaci Börzén a szerencse Berta Krisztiánnak, Hubay Mihálynak és Tilaji Zitának kedvezett.

D. B. S.