Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Indul a vízilabda szezon, bővült a Nyéki

Újbuda   |   2015, szeptember 3 - 11:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is a döntőbe jutás az A-Híd OSC Újbuda férfi vízilabdacsapatával szemben a szponzor és a csapat vezetése részéről az elvárás. Azzal, hogy a csapat három poszton is erősített, valamivel könnyebb lehet a nemzetközi szereplésben az előbbre jutás. Az országos bajnokság (ob I) döntője azonban még nem borítékolható, az Eger és a Szolnok is nagyon erős.

Nem lesz könnyű megcsinálni ugyan azt az OSC-vel amit a múlt szezonban, vagyis ob I döntőbe vezetni a csapatot, de az elvárások nem lettek kisebbek a játékosokkal és az edzővel szemben – derült ki a csapat szezonnyitó sajtótájékoztatóján a névadó szponzor A-Híd-csoport központjában. Sal László a csoport vezérigazgatója a tájékoztatón összefoglalva elmondta, a technikai feltételek adottak a jó szereplésre, az újbudai Nyéki Imre Uszodát sikerült fejleszteni, a szurkolótábor erős és lelkes, a csapat bővült, tehát a magyar döntős szereplés a minimum, ami elvárható Magyarország egyik elit vízilabda csapatától. Hozzátette, nagyon reméli, a csapat ebben a szezonban a nemzetközi bajnokságokon is képes lesz előrébb lépni.

A nemzetközi nyitány a héten lesz a grúziai Tbilisziben, ahol a BL első selejtezőjéről egyetlen nyert mérkőzéssel tovább lehet jutni, bár a cél az első hely megszerzése. Erről Vincze Balázs vezetőedző úgy nyilatkozott: ha képes lesz a csapat megőrizni a hétvégi program alatt az egészségét, reális esély van az első helyre. Annak ellenére is esélyes, hogy a német csapat szinte csak erős és képzett idegenlégiósokkal szerepel.

A grúziai nyitány után lesz egy lélegzetvételnyi szünet, ugyanis a magyar bajnokság szeptember végén indul. Ez lehetőséget ad arra, hogy a felkészülés utolsó mozdulatait végrehajtsa a sajtótájékoztatón meglehetősen lelkes és egységes képet ábrázoló csapat. (Sokkal összeszedettebb és bizalmat sugárzóbb képet festett az OSC, mint tavasz végén a múlt szezont záró banketten, amikor egy vert seregre emlékeztettek.) A tavalyi második helyet a Szolnok mögött sikerült megszerezni. A Szolnok szinte mumusa lett az OSC-nek, hiszen a kupában és a bajnokságban sem sikerült „átlépni” rajtuk. A nemzetközi szereplésben pedig az Eger törte meg a kerületiek lendületét. A tavalyi „küszöbig” jutás ellenére, vagy épp emiatt nem lett nagyobb a mellénye, pontosan kiolvasható volt mindenki nyilatkozatából, hogy idén a rájátszásig több munkát kell elvégezni és nagyobb erőfeszítést kell végrehajtani. A döntő előtt pedig nagyobb koncentráció szükséges, hogy az érmek jobban csillogjanak.

A csapat elszántságát és erejét figyelve nem véletlen, hogy Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere kiemelte, az OSC elit csapattá javítása minden tekintetben előnyös volt. A kerületben az utánpótlás nevelés jelentősen erősödött, a csapatnak otthont adó Nyéki Imre Uszoda látogatottsága megnőtt. Kiváló példát mutat a csapat akarásból, munkabírásból és eredményességből. A kerület segítségével az uszoda két 33 méteres medencével működik és egy kisebb medencét is megnagyobbítanak, hogy a civil sportot kedvelők, illetve a profi vízilabda is megférjen egymás mellett az uszodában.

A Bajnokok Ligája első selejtezőköre (szeptember 4-6.), C csoport, Tbiliszi:

péntek:
16.00 A-Híd OSC Újbuda-Hannover (német)
17.30 Tbiliszi (grúz)-Marseille (francia)
szombat:
16.00 Marseille-OSC
17.30 Tbiliszi-Hannover
vasárnap:
8.00 Hannover-Marseille
9.30 Tbiliszi-OSC

A csoportokból három csapat jut tovább a következő körbe, ahol csatlakoznak a következő csapatok: Primorje Rijeka (horvát), Duisburg (német), Vouliagmeni (görög), Szolnoki Dózsa-Közgép, Sabadell (spanyol), Brescia (olasz), Radnicski Kragujevac (szerb).

A Bajnokok Ligája főtáblája:
A csoport:
CNA Barceloneta (spanyol)
ZF-Eger (magyar)
Olympiakosz Pireusz (görög)
Spandau Berlin (német)

B csoport:
Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)

Az Euro Kupa sorsolása:
A csoport (Budapest, Népliget):
Acquachiara (olasz)
Esslingen (német)
Primorac Kotor (montenegrói)
Ferencváros (magyar)
Jadran Split (horvát)
Strasbourg (francia)
Tiszavirág-Szeged-Diapolo (magyar)

B csoport (Split):
Mornar Split (horvát)
Sintez Kazany (orosz)
Nice (francia)
Gouda (holland)
Posillipo Napoli (olasz)
Kirishi (orosz)

A Final Six időpontja: 2016. június 2-4.

H.Gy.