Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Idősek Világnapja Újbudán

Újbuda   |   2016, október 3 - 11:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hamarosan új 60+ Programközpont nyílhat az Őrmezei Kérő utcában – derült az Idősek Világnapja rendezvényen a Fővárosi Művelődési Házban. Az eseményen átadták az „Újbuda Időseiért” járó elismeréseket, a programot Mága Zoltán koncertje zárta.

Az ENSZ közgyűlése 1991 októberétől jegyzi az idősek világnapját, hogy minden évben legyen egy nap amikor mindenki azokra az értékekre gondol, amelyeket az idősödő emberek életük során felhalmoznak, szűkebb és tágabb környezetüknek átadnak. A Fővárosi Művelődési Házban tartott ünnepségen Hoffmann Tamás elmondta, az elmúlt években Újbudán létrejött, jól szervezett, összetartó, támogató közösségek megtartó ereje még a városi környezet ellenére is kiválóan működik. Az önkormányzat törekvése továbbra is az, hogy a segítség, valamint az időseknek szóló programok minél tágabb körben eljussanak az érintettekhez. Molnár László alpolgármester egy nemzetközi projektről számolt be, amelynek segítségével új 60+ központ jöhet létre az őrmezei Kérő utcában. A Bölcső utcában megszokott szolgáltatásokkal, programokkal párhuzamosan itt az önkéntesek egészségügyi és szociális ellátórendszerbe való bevonását elősegítő képzési rendszert indítanának.

Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan Tábori László, a Kelenvölgyi Polgárok Köre Szociális és Családsegítő Csoport vezetője, valamint Földi Annamária, az Őrmezei Közösségi Ház művelődésszervezője átvette munkájáért az „Újbuda Időseiért” elismerést.

A programot Mága Zoltán és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar koncertje zárta, ahol a hegedűművész dedikált albumot ajándékozott a résztvevőknek, tovább 100 darab tiszteletjegyet ajánlott fel következő Budapesti Újévi Koncertjére a szépkorúaknak.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szégyenfolt marad a kelenföldi indóház  

Egyelőre nem születik újjá a lepusztult kelenföldi indóház, miután „Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének átalakítása és felújítása” bekerült a kormány által elhalasztásra, illetve átütemezésre ítélt állami beruházások közé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.