Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

IDŐKÖZI VÁLASZTÁS – Bemutatkoznak a képviselőjelöltek

Újbuda   |   2022, szeptember 14 - 10:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bemutatkoznak a szeptember 18-i időközi választás képviselőjelöltjei.

A 5. számú egyéni választókerület képviselőjelöltjei

BARABÁS GYÖRGY LÁSZLÓ – Baloldali Szövetség

Barabás György vagyok, a Baloldali Szövetség képviselőjelöltje Újbudán, az 5. sz. választókerületben, a Magyar Munkáspárt tagja.
Az ön véleménye jelenleg nem jut el sehova, a parlamentben lévő pártok önt nem képviselik. Ezért választási szövetségre léptünk: a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM). Ez a Baloldali Szövetség.
Választókerületemben és az újbudai képviselő-testületben
• támogatok minden kezdeményezést, amely a lakosság többségének érdekét szolgálja: valósítsuk meg a Galvani hidat;
• támogatom – a parkolási helyzet enyhítése érdekében – a kerület egészére kiterjedő „lakossági várakozási hozzájárulás” rendszert;
• a Tétényi út–Etele út sarok fejlesztése a lakossági szolgáltatásokat szolgálja.
Kérem, szavazzon a Magyar Munkáspárt–ISZOMM Baloldali Szövetség közös képviselőjelöltjére!
Kulturált, szuverén és szolidáris magyar nemzetet akarunk, békében és együttműködésben a világgal. Ismerje meg politikánkat: munkaspart.hu

Elérhetőségek:
valasztas@munkaspart.hu
telefon: +36/20/238-9965

DEVECSERI MÁTYÁS – Momentum–DK–LMP–MSZP–Párbeszéd–Jobbik–MMM

Devecseri Mátyás vagyok, 31 esztendős vízépítő mérnök. Diplomáimat a BME-n szereztem, itt töltött éveim meghatározó részét képezik életemnek. Mérnöki munkáim mellett hat évig tanítottam és kutattam a Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszéken, óraadóként azóta is visszajárok. Lágymányos ezekben az években vált az otthonommá, amit a helyi üzletek, kávézók, a Bartók kulturális zsongása méltán emelnek a világ legjobb helyei közé. Olyan városrészt ismertem itt meg, ahol egymás mellett létezik a tudományos élet és a polgári lét. Hiszem azt, hogy ez az a hely, ahol az emberek nyitottak az új megoldásokra, elfogadóak egymással, ahol együtt tudunk dolgozni a közösség erősítéséért és lakókörnyezetünk szebbé tételéért.
Az újbudai közéletben három esztendeje veszek részt, tavaly csatlakoztam az önkormányzat bizottsági munkájához. Képviselőként egy boldog, innovatív és fenntartható kerületért szeretnék dolgozni, ehhez kérem támogatásukat!
Kérem, olvassák el programomat a facebook.com/devecserimatyas.ujbuda oldalon.

Elérhetőségek:
e-mail: devecseri.matyas@momentum.hu
telefon: +36/70/649-0644

JANKÓ ISTVÁN – FIDESZ–KDNP

Jankó István vagyok, harminc éve élek Újbudán, de családi kötődésem ennél sokkal régebbi, hiszen édesanyám és nagyszüleim is itt éltek, Szentimrevárosban. Harmincnyolc esztendeje végeztem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. Jelenleg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XI. Kerületi Tagintézmény igazgatóhelyettese vagyok, 1992 óta pedig a Bogdánfy utcai Lágymányosi Óvoda logopédusa. Feleségem szintén szakmabeli, akivel három gyermeket neveltünk fel. 1998 óta vagyok önkormányzati képviselő. Számos olyan program valósult meg előterjesztéseim alapján, amelynek célja az újbudai polgárok támogatása volt. Ezek közül szeretném kiemelni a tanulmányi ösztöndíj és a Mecénás művészeti ösztöndíj program megvalósítását. Megválasztásom esetén egyéni képviselőként nagyobb lehetőségem lesz, hogy Lágymányoson megújítsuk köztereinket, a teret nyert hajléktalanproblémát emberséges módon oldjuk meg. Szorgalmazni fogom az Irinyi József utca és a Bogdánfy utca közötti zöldterületek és parkok megújítását, valamint azok bővítését, továbbá új futópályákat és szabadtéri fitneszparkok kialakítását kezdeményezem.

Elérhetőségek:
e-mail: janko.istvan@fidesz.hu
telefon: +36/30/655-3033

TAMICS RITA – MKKP
Tamics Rita vagyok, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) képviselőjelöltje Lágymányoson. Keleti nyelvek és kultúrák szakon végeztem az ELTE-n, kiválóan beszélek angolul, japánul és mandarin kínaiul. Bejártam a világot az elmúlt években, sokat láttam, tanultam, és most közösségi és civil tanulmányok mesterképzésre járok.
Azért szeretnék az önkormányzatba kerülni, hogy tapasztalataimat használva képviseljem a helyiek érdekeit, és fejlesszem Újbuda közösségeit. Legnagyobb erősségemnek azt tartom, hogy folyamatosan jelen vagyunk a sok-sok passzivistával ott, ahol Újbudán szükség van ránk. Azonnal megjavítunk, felújítunk vagy pótolunk akármit a virágzó körzeti élet érdekében.
Lágymányos tényleg többet érdemel, odafigyelést és cselekvést. Két éve vagyok aktív helyileg, sokan találkozhattatok már a munkáinkkal, kövessétek nyomon a kerületi és a személyes Facebook-oldalamat. Szavazz rám, és válaszd azokat, akik tesznek, nem csak beszélnek róla.
Mert a fenntartó nem figyel, mások csak néznek, de mi tényleg megcsináljuk!

Elérhetőségek:
e-mail: tamics.rtia@mkkp.hu
telefon: +36/30/223-2914

TÓTH MARCELL – Független

Önökkel, önökért, együtt.
Tóth Marcell vagyok, független képviselőjelölt.
Mit jelent a függetlenség? Nem függök egyetlen párttól sem. Nem befolyásol, ha önnek van kedvenc pártja, minden választópolgárt egyenlően szeretnék képviselni, esetleg meglévő pártállásától függetlenül.
Mi a programom?
Egészen pontosan az, amit önök, a lakosok, ön szeretne megvalósítani a választókerületben – a rendelkezésre álló pénzforrások figyelembevételével.
A fentiekhez biztosítom, hogy el tudjon érni. Írásban: e-mailben, SMS üzenetben; szóban: telefonon és az önkormányzati hivatalban; interneten, okostelefonon: Viberen és WhatsAppon.
Kérem, hogy mondja el, írja meg, mit változtatna, milyen programot és rendezvényt szeretne megvalósítani, hogyan tenné jobbá környezetét.

Elérhetőségek:
e-mail: kapcsolat@tothmarcell.eu
telefon: +36/20/944-3456
(SMS, Viber, WhatsApp is),
Internet: www.tothmarcell.eu

A 14. számú egyéni választókerület képviselőjelöltjei

ELEKES TAMÁS – FIDESZ–KDNP

Hatalmas megtiszteltetés, hogy 34 évesen képviselőjelöltként indulhatok azon a környéken, ahol felnőttem, és amelynek minden szegletét megismerhettem az elmúlt 30 esztendőben. Úgy gondolom, képviselőként visszaadhatok abból, amit Gazdagrét és környéke adott számomra, és az tudja teljes szívvel képviselni a helyieket, aki maga is tagja a közösségnek, nem csak politikai ugródeszkaként tekint erre a posztra. Ki fogok állni egy közösségi kert megvalósításáért és a helyieket leginkább érintő ügyekért, úgymint a néhol már balesetveszélyes járdák rendbetételéért vagy a sasadi autóforgalom csökkentéséért, kiemelt figyelemmel a Beregszász úton épülő áruház miatt megváltozó forgalmi rend következményeire. A szomszédos képviselőkkel együttműködve azon leszek, hogy mindannyiunk számára megfelelő megoldást találjunk a Nagyszeben tér megújítására, és visszahozzuk a helyi rendezvények régi színvonalát is. Ha engem támogatnak, bízhatnak abban, hogy egy igazi helyi képviselője lesz a körzetnek!

Elérhetőségek:
e-mail: elekestamas@fidesz.hu
telefon: +36/20/201-8588

LADOS TAMÁS – Momentum–DK–LMP–MSZP–Párbeszéd–Jobbik–MMM

Lados Tamás vagyok, 30 éves, történész. Egyetemi tanulmányaim kezdetén költöztem először Sasadra, és ez a környék vált otthonommá kerületi életem első kilenc évében – mondhatni, itt váltam újbudaivá.
Az önkormányzat munkájában 2019 óta veszek részt. Orosz Anna alpolgármesteri csapatában az átláthatósági program megvalósításáért feleltem. László Imre és az őt támogató koalíció kiemelt ígérete volt az önkormányzati átláthatóság erősítése. Így büszke vagyok rá, hogy munkánk eredményeképpen Újbuda vált a legátláthatóbb kerületté a programot kezdeményező civil szervezetek felmérése szerint. Kampányomban azt mutattam be, hogy milyen képviselő szeretnék lenni. Lakossági fórumot tartottam, és kérdőívvel mértem fel a körzetben élők igényeit. Önkéntes faöntözési akciót szerveztem, hogy erősítsem a közösségi felelősségvállalást lakóközösségünkben. És olyan fejlesztési igényekre hívtam fel a figyelmet – mint például a Nagyszeben tér felújítása –, amelyek mindannyiunk közös érdekét képezik.
Kérem, kövessék Facebook-oldalamat a részletesebb programomért, és nagyon számítok minden gazdagréti, sasadi és sashegyi lakó támogatására szeptember 18-án.

Elérhetőségek:
e-mail: lados.tamas@momentum.hu
telefon: +36/30/558-8375

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.