Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. szombat, Ferenc

Idén már nyolcan haltak meg lakástűzben

Újbuda   |   2020, január 9 - 15:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tűzvédelemre, valamint az elektromos- és fűtőberendezések körültekintő használatára hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) miután ebben az évben már nyolcan vesztették életüket lakástűzben.

Az elmúlt egy hétben a nyolc halálos áldozat mellett 33-an sérültek meg tűzesetekben. Tavaly több mint százan vesztették otthonukban életüket, főleg nyílt láng - gyertyák, mécsesek - használata, égő cigaretta, elektromos zárlat vagy a tüzelőberendezés helytelen használata miatt keletkezett tűz miatt.
A katasztrófavédelem a balesetek megelőzése érdekében füstérzékelő beszerzését javasolja. Felhívja a figyelmet arra is, hogy ágyban senki ne dohányozzon, házilag ne alakítson át elektromos berendezést, csak megbízható forrásból származó eszközöket használjunk, az elektromos hálózat javítását pedig bízzuk szakemberre.
Mindenki ügyeljen a tüzelő-, fűtőberendezés helyes begyújtására, a tűz körültekintő táplálására, és senki ne halmozzon fel éghető anyagot tüzelő- és fűtőberendezés körül. Ne hagyjunk felügyelet nélkül nyílt lánggal égő tárgyat, és távolítsuk el az éghető anyagokat a környezetükből. A gyerekek elől pedig zárjunk el minden tűzgyújtásra alkalmas eszközt – emlékeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.