Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Idén is volt nőnapi ünnepség Újbudán

Újbuda   |   2017, március 9 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 60 éven felüli hölgyek köszöntése régóta hagyomány Újbudán, a közösségi házakban évek óta tartanak nőnapi ünnepséget. Az alkalomra jácinttal kedveskedett a hölgyeknek Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő.

A nemzetközi nőnapot 1857 óta ünneplik szerte a világon, holott a nők mindennap megérdemelnék a figyelmet és a támogatást, hiszen ők a család, az ország és minden közösség motorjai – mondta Hoffmann Tamás polgármester a Gazdagréti Közösségi Házban, az ünnepi nőnap alkalmából. A polgármester szerint felesége is csodálatos feladatot vállalt magára azáltal, hogy gyermekeiket neveli, külön órákra viszi őket, emellett a házi teendőket is ellátja és dolgozik is. Szerinte a nőknek köszönhető, hogy működnek a mindennapok, és hogy a társadalom minden szintjén összetartják a közösségeket, legyen szó családról, munkáról, barátokról.

A Gazdagréti Közösségi Ház vezetője, Vonsik Vivien elmondta: férje segítsége nélkül nehezebben tudna teljesíteni. A közösségi ház vezetőjének fiatal kora ellenére unokája is van, nagymamaként hangsúlyozta, ő is kapott támogatást, és ő is segít nagyszülőként.

Az ünnepi program részeként Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő cserepes jácinttal lepte meg a hölgyeket, majd egy kétfős zenekar is fellépett.

Albertfalván is hasonló ünneplésben volt részük a 60 éven felüli hölgyeknek. A polgármester és az alpolgármester ott is virággal lepte meg a résztvevőket, majd Engelbrecht László előadóművész szavalt, végül a Petőfi Musical Stúdió növendékei léptek színpadra. Molnár László alpolgármester azt mondta: a nők erőfeszítéseiért mindenkor elismerés jár. Szerinte az elismerés mellett szükség van a család, az állam és az önkormányzat segítségére is. Ezen támaszoknak köszönhetően a nőknek vannak választási lehetőségeik, eldönthetik, hogy gyermekvállalás után vissza térnek-e a munkaerőpiacra, vagy otthon maradnak gyermekeikkel.

A nemzetközi nőnap eredete nem teljesen tisztázott, annyi azonban bizonyos, hogy a mindenkori nők csodájának állít emléket. Annak a csodának, amelyet írók és költők tucatjai próbáltak megfejteni az évszázadok során, és amelyet nem kevesebb művész vizuálisan is megjelenített. Ez a csoda az erőről, a kitartásról, a gondoskodásról és a szépségről szól. - A 60 éven felüli hölgyek köszöntése régóta hagyomány Újbudán, a nőnapi ünnepségeket évek óta megrendezik a kerület közösségi házaiban – mondta Szebeni Dóra közművelődési vezető.

T. K.