Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Idén is ünnepeltek Újbuda babái

Újbuda   |   2016, november 7 - 11:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenharmadik alkalommal vendégelte meg az önkormányzat azokat a családokat, akiknek gyermeke a kerület napján, azaz november 11-én született Újbudán. Az első Újbuda Babát 2003-ban köszöntötte a kerület vezetése.

Zsúfolásig megtelt ünneplő gyermeksereggel a Tranzit Art Café november 5-én, ahol mindenki a kerület napján (november 11-én) született gyermekeket ünnepelte. A legfiatalabb gyermek Veres Lenke Laura is jól szórakozott, bár ő csak idén lesz egy éves. Ezúttal Újbuda jegyzői hivatala és Király Nóra alpolgármester köszöntötte a jeles napon születetteket, akiket bohóc és bűvész is szórakoztatott. A születésnapon répa- és csokitortát kaptak az ünnepeltek, az alpolgármester pedig megajándékozta őket és testvéreiket.

2003 óta összesen 69 baba született november 11-én, az újszülöttek szüleit szokás szerint 111 ezer forinttal köszönti Újbuda Önkormányzata.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.