Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Idén fenntarthatósági ajándékot tartalmaz az óvoda- és iskolakezdő csomag!

Újbuda   |   2022, június 10 - 12:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Régi újbudai hagyomány, hogy a nevelési év / tanév kezdetén óvoda- és iskolakezdő csomag biztosításával segíti a családokat a szeptemberi tanévkezdésre való készülődésnél az Önkormányzat. A tavalyi 2021/2022-es tanévben kerületi szinten 4210 iskolás és 1304 óvodás korú gyermek részére osztottunk szét iskola, illetve óvoda-kezdő csomagot összesen 17.328.416 Ft értékben.

Fontos azonban, hogy kerületi hagyományainkat időről-időre átgondoljuk és ha szükséges, a kor szellemének megfelelően és az újbudaiak igényei szerint megújítsuk őket. Ezért tavaly zöldre váltott a tanévkezdő csomag, ahol csak lehetőség adódott rá, ott a műanyag termékeket környezetbarát anyagokkal helyettesítettük, idén pedig egy újdonsággal, külön fenntarthatósági oktatási-nevelési tartalmú ajándékkal készülünk az óvodásoknak és az iskolásoknak.

Tavaly ősszel megkérdeztük a szülőket a véleményükről, egy online kérdőívben megírták nekünk, hogy mit gondolnak a tanévkezdő csomagokról, hogyan fejlesztenék a csomagok tartalmát. Nagyon sok visszajelzést kaptunk, amit ezúton is köszönünk nekik!

A szülők véleménye nyomán számos újítást vezetünk be idén az óvoda- és iskolakezdő csomagok kapcsán. Célunk az volt, hogy a csomagokat a fenntarthatóság jegyében aktualizáljuk, és hogy azok tartalma időben ismert legyen a szülők számára. Ennek érdekében a következő változtatásokat vezetjük be:

  1. A szülők már most júniusban tájékozódhatnak a csomagok pontos tartalmáról, így nem éri meglepetésként őket a szeptemberi csomag, nem vásárolnak feleslegesen óvodai, iskolai kellékeket, tanszereket.
  2. A szülőktől kapott visszajelzések alapján, valamint több iskolában a pedagógusok kérésére a vastagabb, 32 lapos (64 oldalas) vonalas, négyzetrácsos és sima füzeket biztosítjuk az iskolásoknak szánt csomagban.
  3. Becsempészünk egy apró, játékos meglepetést a fenntarthatóság jegyében. 2022-vel kezdődően minden évben más témájú – idén a fenntartható étkezés témakörével kapcsolatos - fenntarthatósági ajándékkal szeretnénk örömet okozni a gyerekeknek. Ehhez az ajándékhoz kapcsolódóan az Újbudai Pedagógiai Irodával együtt egy kerületi pályázatot fogunk lebonyolítani.
  4. A törtfehér textil tornazsák, amiben összekészítjük a csomagot, idén színesre vált összhangban a fenntartható étkezés témakörével.

Reméljük sok gyerek és szülő tetszését elnyeri majd a megújult csomag szeptemberben!

Addig is, sikeres tanévzárást és jó pihenést kívánok a nyárra minden gyereknek és szülőknek!

Dr. László Imre megbízásából

Bakai-Nagy Zita

alpolgármester

Kedves szülők!
A tanévkezdő csomagok tartalma Újbuda média felületein
június második felében kerül meghirdetésre.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.