Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Húsz gólt lőtt az OSC

Újbuda   |   2015, január 12 - 10:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

A férfibajnokság 12. fordulójában nagyon fontos győzelmet aratott a PVSK, a Szeged és a Honvéd, kötelezőt a Kaposvár és az OSC.

Nem tudta megszorongatni a Honvédot a BVSC, hiszen csupán az első negyedben tartotta a lépést a bajnokság ötödik helyezettjével. Akkor még vezetett is a zuglói csapat, de aztán a vendégek egy 5-0-s rohammal jelentkeztek, ezt még egy élcsapat is nehezen viselné.
Húsz gólt lőtt az OSC
A szombati bajnokik közül pedig ez ígért szoros küzdelmet, amolyan háromesélyes mérkőzés volt ez. Amikor azonban leírjuk ezt a mondatot, arra gondolhatunk, a Honvéd akár meg is sértődhetne a jelzőn. Látva azt, hogy minden kiélezett meccsét hozza a csapat, jogosan is tehetnék, valóban nagyon erős ez a Honvéd a középmezőnyhöz. Mellesleg Kiss Gergely volt a legeredményesebb pólós, három gólt szerzett.

A Kaposvár alaposan megizzadt a sereghajtó Szentes ellen. A vendégek a Pécs elleni sikerük alkalmával elhihették, hogy semmi sem lehetetlen. Többször vezetett két góllal az esélyesebb Kaposvár, amelyben Berta József 4 gólt szerzett, de a rutinos Weszelovszky László vezetésével 10-10-nél egyenlített a Szentes. 5 perc 58 másodperc volt a meccsből hátra, amikor 13-12-t mutatott az eredményjelző. Ekkor senki sem gondolta volna, hogy marad is ez a végéig, pedig így történt.

Szegeden a hazaiak számítottak esélyesebbnek, és be is húzták a győzelmet, Meixner Marcell volt a siker egyik fő letéteményese a szegedi kapuban, a debreceniek csak szorossá tudták tenni a találkozót.

A nap egyik legfontosabb győzelmét a Pécs szerezte, amely nehézségei ellenére a Vasassal szemben szerzett három pontot. Égetően szüksége volt erre a hazaiaknak, akik 3-2-nél vették át a vezetést, és onnan már nem is adták ki a kezükből egyszer sem. 7-7-nél egyenlített először a Vasas, és később is szorongatott, de a 200. bajnoki meccsét játszó Hőna Dávid csak szépíteni tudott egy másodperccel a vége előtt.

Az OSC-UVSE meccs azért volt érdekes, mert többen is az egyik klubból igazoltak a másikba, na és persze azért is, mert az újbudaiak meg tudták tölteni a Nyéki Imre Uszodát, ez megsüvegelendő körülmény. Vincze Balázs maximálisan elégedett lehet a támadójátékkal, hiszen 20 gólt dobott a csapat, a válogatottba ismét behívott Salamon Ferenc háromszor köszönt be, ugyanakkor a védekezés hiányosságait vélhetően megjegyzi majd övéinek az értékelésnél.

E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 12. forduló:

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - RacioNet-Honvéd 5-9 (2-1, 0-5, 2-2,1-1)
Gólszerzők:
Török, Létay, Ambrus, Kotsidis, Pásztor, illetve Kiss G. 3, Tóth B., Szőke 2, Shimizu, Stojcic

Kaposvári VK - Valdor-Szentes 13-12 (4-3, 5-4, 2-3, 2-2)
Gólszerzők:
Berta 4, Vindisch 2, Ágner 2, Parezanovic 2, Surányi, Kovács O., Prikádinovics, illetve Weszelovszky 4, Lucas Thomas 3, Nagy M. 2., Vörös 2, Rakonjac

Tiszavirág-Szeged-Diapolo - Debrecen 9-7 (2-2, 2-1, 3-2, 2-2)
Gólszerzők:
Kiss Cs. 2, Chilkó 2, Varga II Zs. 2, Seman, Sánta, Kunac, illetve Halek 2, Kincses 2, Kolarik 2, Kállay

PVSK-Mecsek Füszért - Lactiv-Vasas 11-10 (5-3, 1-2, 1-2, 4-3)
Gólszerzők:
Polovic 4, Práczky 2, Csaba 2, Müller, Csacsovszky A., Krizsán, illetve Sedlmayer 2, Goreta 2, Német, Várnai, Bóbis, Gyárfás, Hőna, dr. Steinmetz Á.

A-Híd-OSC-Újbuda - UVSE-Hunguest Hotels 20-10 (5-2, 7-3, 4-0, 4-5)
Gólszerzők:
Bátori 5, Salamon 3, Bundschuch 2, Decker Á. 2, Kayes 2, Vincze M. 2, Kovács G. 2, Hegedűs, Jávor, illetve Keresztúri 3, Korényi 3, Tóth 2, Dávid 2

Szolnoki Dózsa-Közgép–Ferencváros 18–3 (4–0, 5–0, 4–2, 5–1)
Gólszerzők:
Vámos 5, Varga Dániel 3, Madaras 2, Alekszics 2, Gocsics, Tóth M., Mitrovics, Mezei, Varga Dénes, Hangay, ill. Ernyey, Regős, Marnitz

Korábban:

KSI SE – ZF-Eger 3-13 (1-4, 2-3, 0-2, 0-4)
Gólszerzők:
Fejős 2, Kalanovics, illetve Angyal 2, Bedő 2, Hárai 2, Cuk 2, Hornyák, Hosnyánszky, Vapenski, Biros, Szivós

forrás: www.mvlsz.hu