Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Húsvéti tojások iskolásoktól időseknek

Újbuda   |   2018, március 22 - 12:25Nyomtatóbarát változatSend by email

A régi hagyomány szerint idén is négy újbudai iskola vállalta, hogy tanulóik segítségével elkészítenek 600 hímes tojást, amelyeket húsvétkor a kerületi vezetők az idősotthonok lakóinak ajándékoznak majd. Király Nóra és Molnár László alpolgármester március 20-án meglátogatta a meglepetéseket készítő oktatási intézményeket, és megajándékozták az ajándékkészítőket.

Gazdagréten, a Törökugrató Általános Iskolába Király Nóra érkezett a diákokhoz, akik háromféle technikával készítettek 150 díszes tojást az időseknek. Az alpolgármester asszony megköszönte a tanulóknak a segítséget, és egy-egy csokinyúllal jutalmazta munkájukat.

Molnár László alpolgármester a Domokos Pál Péter Általános Iskolában járt, ahová Ludányi Attila képviselő is elkísérte. A hagyományőrzésről híres intézményben régi népi módszer szerint dolgoztak, azaz írókával népi motívumokat vittek fel a gyermekek a tojásokra. A köszönet és az ajándék itt sem maradt el, minden alkotó csokinyúllal gazdagodott.

A régi hagyomány szerint idén is négy újbudai iskola vállalta, hogy tanulóik elkészítenek 600 hímes tojást. Ezeket húsvétkor a kerületi vezetők az idősotthonok lakóinak ajándékozzák. Király Nóra alpolgármester ellátogatott a gazdagréti Törökugrató Általános Iskolába, Molnár László alpolgármester pedig Ludányi Attila önkormányzati képviselő társaságában a Domokos Pál Péter Általános Iskolát kereste fel, ahol megtekintették a tojások elkészítését, és megajándékozták a gyerekeket.

D. B. S.