Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. szombat, Ottó

Húsvéti ajándékot kaptak a kerület idősei

Újbuda   |   2014, április 16 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemcsak az iskolásokat, hanem az időseket is meglátogatta húsvét előtt a kerület polgármestere. Hoffmann Tamás a gyerekek által készített hímes tojásokat és húsvéti díszeket vitte a nyugdíjas klubokba. Az idősek színes műsorral készültek az ünnepre.

A polgármester a Kenderes utcában, a Bocskai úton és Albertfalván látogatta meg az időseket. A Klubokban átadta a nyugdíjasoknak azokat a hímes tojásokat, amelyeket a kerület iskolásai készítettek.

Hoffmann Tamás elmondta, az elmúlt években vált hagyománnyá, hogy Húsvétkor és Karácsonykor az általános iskolások saját készítésű ajándékokkal lepik meg a kerület időseit.

A klubtagok kézműves termékekkel és textilmunkákkal készültek az eseményre, a házi ünnepségen pedig versekkel, dalokkal fűszerezett Húsvéti műsort adtak elő. Később - a népszokásnak megfelelően - locsolkodtak is.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kutyakötelességek kutyásoknak  

Újbudán több ezer kutyatulajdonos van. Kedvenceik érdekében és saját érdekükben is be kell tartani néhány alapszabályt, hogy békében éljenek környezetükkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.