Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. hétfő, Petra

Hol táborozzon nyáron a gyerek?

Újbuda   |   2017, június 2 - 09:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két hét van hátra a tanévből és megkezdődik a nyári szünet. Jellemzően komoly szervezést igényel a szülők részéről, hogy a gyerekeket minél tartalmasabb időtöltéssel kössék le a szünidő alatt. Lapunk ebben szeretne segítséget nyújtani a kerületi és önkormányzati kötödésű táborok bemutatásával.

Az önkormányzata hagyományosan kiemelt figyelmet fordít a kerületi diákok, gyerekek szünidei elfoglaltságának támogatására. A cél az, hogy a szülők az iskolaidőn kívül is biztonságban tudják gyermekeiket, ők pedig szórakozva fejlesszék képességeiket, vagy tanuljanak olyan dolgokról, amelyekhez valóban kedvük van. Fejlesztő, szórakoztató táborokból nincs hiány, sőt, sok helyen testvérkedvezményt is biztosítanak.

A jelentkezési határidők azonban hamarosan lejárnak, ezért ideje választani a rengeteg lehetőség közül.

Újbuda Önkormányzata támogatásával az Újbudai Pedagógiai Iroda és az Újbudai Tehetségsegítő Tanács intenzív tehetséggondozó tábort szervez Soltvadkerten a helyi iskolák 5–8. évfolyamos tanulóinak. A táborban olyan diákok vehetnek részt, akik kerületi versenyeken szerepeltek, vagy akik az iskolájuktól ajánlást kapnak a részvételhez. A szervezők célkitűzése az, hogy egy hatnapos intenzív tehetséggondozó táborban lehetőséget kínáljanak a különböző területeken (képzőművészet, természetismeret, logika, matematika, vagy éppen színjátszás és drámajáték) kiemelkedő tanulóknak érdeklődési körük elmélyítésére, illetve az ismereteik bővítésére, tehetségük kibontakoztatására. A tábor időpontja 2017. augusztus 21–26. A jelentkezési lap letölthető innen, majd kitöltve a gyurcso.gyulane@upi.ujbuda.hu e-mail címre kell visszaküldeni. A jelentkezést személyesen is lehet intézni az alábbi címen: 1117 Budapest, Erőmű utca 8. II. emelet. A jelentkezési határidő július 30., a részvételi díjról, valamint a programsorozat részleteiről itt lehet többet megtudni.

A nyár az aktív sportolásról is szól. A Nyéki Imre Uszodában minden 4–15 év közötti gyermeket szeretettel várnak nyári sporttáborba, úszástudásuktól függetlenül. A táborban az újbudai családoknak kedvezményt biztosít az önkormányzat és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A nyári táborozás sajátos adottságai révén egyszerre nyílik lehetőség több sportág űzésére és programra, mint például: strandröplabda, kosárlabda (fedett csarnokban is), foci, zenés tánc gyerekeknek, asztalitenisz, tollaslabda, vízilabda, strandolás. Ezen felül kreatív foglalkozásokkal, vetélkedőkkel, olimpiai és világbajnokok vendégeskedésével teszik a szervezők még élvezetesebbé a gyerekek nyaralását. Az úszásoktatás sem marad el, előre jelzett igény esetén napi két alkalommal is foglalkoznak a jelentkezőkkel. Az étkezést a Vak Varjú étterem konyhájáról oldják meg, a sportolástól kifáradt gyerekek étrendje egészséges és változatos lesz, az allergiások előre jelezhetik speciális kéréseiket. Bővebb informàció és jelentkezési lap az alábbi címről tölthető le: www.starsportakademia.com

A helyi közösségi házak is lehetőséget kínálnak a gyerekek megőrzésére, mi több, közben még fejlesztő vagy szórakoztató programokról is gondoskodnak. A Kelenvölgyi Közösségi Ház több különféle tábort is szervez. „Kicsi a bors, de…” elnevezéssel önismereti táborba várja az általános iskolásokat Gévai Csilla gyermekkönyvíró, -illusztrátor. Időpont: június 19.–július 23. Drámajátékokkal és bábokkal dolgozzák majd fel az általános iskolások Arany János műveit az Iciri Piciri címen meghirdetett báb- és drámatáborban július 31. és augusztus 4. között. A Japán csodái kézműves táborban a 10–14 évesek a japán kultúrával ismerkedhetnek meg június 26–30. között.

A Karinthy Szalon kifejezetten az alkotó kedvű 7–12 éves gyerekeknek szervez táborokat június–júliusban. Június 26–30., illetve július 3–7. között az iparművészet iránt érdeklődőket várják egy-egy turnusban – egyszerre maximum 12 főt –, július 10–14., illetve július 24–28. között pedig Kertek, játékok címmel a képzőművészet kerül a fókuszba. A hétköznap 9 órától 16 óráig tartó foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokról a szervezők gondoskodnak, ebédet a Szatyor Bár és Galéria éttermében kapnak a résztvevők. A jelentkezési határidő május 31.

A táborok és programok részleteiről személyesen is lehet tájékozódni a közösségi házakban, illetve érdemes böngészni a pontmagazin.hu weboldalon megtalálható kerületi közösségi házak oldalait is.

Újbuda