Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Hoffmann Tamás: óvoda mellett nem lesz hajléktalanszálló

Újbuda   |   2014, június 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Csendes demonstrációt tartottak a Fehérvári út környékén lakók a Fehérvári út 159. szám alatt a főváros által tervezett hajléktalan ellátó miatt.A résztvevők szerint a főváros nem tájékoztatta megfelelően a tervekkel kapcsolatban a helyi lakosokat. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a csütörtöki demonstrációra érkezve igyekezett megválaszolni a felmerülő kérdéseket. Elmondta: a kerület mindent megtesz, hogy ebben a formában ne kerüljön hajléktalan ellátó a környékre. Egyáltalán nem ért egyet Újbuda vezetése azzal, hogy egy óvoda mellé helyezzék a létesítményt és mindent megtesz azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő. 
A kérdésekre válaszolva a polgármester elmondta, a főváros vezetése nem adott elegendő időt a helyzet átgondolására, úgy véli, ilyen horderejű döntéshez mindenképpen szakmai és városvezetési egyeztetésre lenne szükség. A polgármester személyesen tárgyalt Tarlós István főpolgármesterrel, hogy a hajléktalan ellátó alapításához szükséges közgyűlési határozatról szóló előterjesztést vegyék le a napirendről. 

A Fővárosi Közgyűlés ezt az előterjesztést visszavonta június 30-i rendes ülésének napirendjéről - tájékoztatta pénteken lapunkat a Fővárosi Önkormányzat - , mert a benne szereplő közfeladatnak valóban nem megfelelő helye az érintett ingatlan. A főváros ugyanakkor leszögezte, hogy a Baptista Szeretetszolgálat Budapesten számos közfeladatnak számító tevékenységet végez, így például oktatás, idősellátás, étkeztetés, a rászorulók szociális ellátása. A Fővárosi Önkormányzat módot fog keresni a szolgálat ez irányú tevékenységének támogatására.

Újbuda