Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Hó végéig érvényesek az előző tanév diákigazolvány-matricái

Újbuda   |   2015, október 15 - 13:32Nyomtatóbarát változatSend by email

Október végéig használhatók az előző tanévben kapott diákigazolvány-matricák – figyelmeztet a Máv-Start Zrt. Azaz novembertől csak az érvényes igazolvánnyal rendelkezők válthatnak kedvezményes menetjegyet, illetve bérletet a vonatokra. A vonattársaság kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényességéről.

A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti. Az előző, 2014/2015-ös tanévben kiadott matricával ellátott igazolványok érvényessége azonban hamarosan lejár, ezért azokat mielőbb meg kell újítani.

A tanulóknak, hallgatóknak nyújtott kedvezmény igénybevételének alapvető feltétele az érvényes diákigazolvány, vagy az ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás. November 1-től az érvénytelen diákigazolvány, vagy a diákigazolványt helyettesítő sorszámozott igazolás nélkül használt kedvezményes tanulóbérlet nem jogosít utazásra. A MÁV-START felhívja a figyelmet, hogy a megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül nyolcezer forintos pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja igazolni.

Újbuda