Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Hétvégi találkozó a Kelensuliban

Újbuda   |   2019, október 2 - 11:48Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenvölgyi Általános Iskola mindig is összetartó szülői közösséggel és jó tanár-diák kapcsolatokkal büszkélkedhetett. Ennek köszönhetően nyolc évvel ezelőtt úgy döntöttek, együtt töltenek el egy felhőtlen napot, hogy jobban megismerjék egymást. Az esemény olyan jól sikerült, hogy a Kelensuli főzőverseny és utcabál hagyománnyá vált, amit minden év szeptemberében ünnepelnek.

A Kelensuli szabadidős napján idén is mindenki megtalálhatta a szívének kedves foglalkozást. A főzőversenyen a szülők egész nap sürögtek-forogtak az iskola hátsó kertjében felállított bográcsok körül. Minden osztály külön csapattal indult, a szülők ízlésére volt bízva, hogy mi kerül a tányérba. Volt, aki burritóval készült, mások hagyományos bográcsos ételekkel, de volt aki tárkonyos csirkelevessel. Közben a gyerekek is garantáltan jól szórakoztak, kipróbálhatták a tájfutást, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, sportolhattak és nagy volt az érdeklődés az arcfestés iránt is.

Az utcabál helyszínén napközben azok a csapatok mutatkoztak be, akik a tanórán kívül külön foglalkozásokat tartanak az iskolában, így akrobatikus rock and roll, karate és dzsúdóbemutató színesítette a programot. Benis Andrea igazgató a szülői támogatói oklevelek átadása után elmondta: az utcabál alkalmas rá, hogy egy pillanatra megálljunk a rohanó, elgépiesített világban és egymásra, iskolatársainkra, családunkra, barátainkra, pedagógusainkra koncentráljunk.

– A Kelensuli identitását úgy tudjuk megőrizni és erősíteni, ha ilyen közösségépítő programokat szervezünk. A szülőkkel igyekszünk partneri kapcsolatot kialakítani, amelyhez az ilyen események nélkülözhetetlenek. A gyerekeket is feloldja, ha nem csak a tanulmányok során, hanem a családtagokkal közösen, kötelezettségek nélkül léphetik át az iskola kapuját. Ezért igyekszünk minden tanévben 2-3 közösségi programot szervezni, amelyen a tanulók mellett a szülők és tanárok is részt vehetnek – fogalmazott az igazgató.

Az eseményre Hoffmann Tamás polgármester is ellátogatott. Kiemelte: a kelenvölgyiek igazán összetartóak, az ilyen alkalmak pedig tovább erősítik a közösséget. – Itt azok az emberek találkoznak, akik meghatározzák gyermekeink jellemének fejlődését. A gyereknevelés a tanárok és szülők együttes feladata, ezek az alkalmak pedig remek lehetőséget nyújtanak egymás megismerésére – fogalmazott a polgármester. Egyre többen vesznek részt a programokon és az elballagott diákok is szívesen járnak vissza. Mészáros Ádám is öregdiákként érkezett a rendezvényre. Eredetileg anyai dédszülei és apai nagyszülei telepedtek le Kelenvölgyben, ami később neki is otthona lett. Máig kötődik lakóhelyéhez, ahol a gyermekkorát töltötte, ott járt óvodába, általános iskolába, később néhány évet a Kelen SC-ben is focizott. - Nincs olyan szeglete a környéknek, amit ne ismernék és amelyhez ne kötnének emlékek. A Kelensuli főzőverseny és utcabál is ilyen emlékeket idéz fel bennem. Ha átlépem az iskola kapuját, rögtön elfog a nosztalgia, eszembe jutnak Béla bácsi házi bajnokságai, a kamarafutás és a templomkerti téli szánkózás. Ez a kerületrész igazi gyerekparadicsom, az iskola is egyre népszerűbb, hiszen adottságainak köszönhetően azt a nyugalmat és családias légkört adja meg a gyerekeknek, amelyre a mai rohanó világban a legnagyobb szükségük van. Megőrizte emberközpontúságát, ezért is tudnak jól működni itt a közösségépítő események – mondta.

A rendezvényhez minden évben az iskola adja a tűzifát, az asztalt, a sörpadokat, a vizet, valamint a gyermekprogramokat, a zenét és a sportbemutatókat. Az esemény idén is utcabállal zárult.

(Újbuda)