Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Hétvégétől Kelenföld irányába építik a távhővezetéket a Bartók Béla úton

Újbuda   |   2016, szeptember 23 - 10:40Nyomtatóbarát változatSend by email

Befejeződtek a távhővezeték-építési munkák a Bartók Béla út Duna felöli útpályáján, ezért a szombattól újra használható az út Szabadság híd felé vezető oldala. Vasárnaptól a Móricz Zsigmond körtér irányába folytatódnak a munkálatok, a Bartók Béla utat ezen az oldalon október második feléig lezárják a Szent Gellért tér és a Kemenes utca között.

A Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér felé vezető útpályájának lezárása miatt annak forgalmát a Csíky utcáig a Budafoki útra terelik. A Kemenes utca haladási irányát megfordítják, így az a Bartók Béla út felé lesz egyirányú. A Bartók Béla út Kemenes utca és Orlay utca közötti szakaszát a Kelenhegyi út–Kemenes utca útvonalon lehet majd megközelíteni. A Szent Gellért tér, a Műegyetem rakpart–Budafoki út és a Csíky utca–Bartók Béla út csomópontok lámpaprogramját a forgalmi helyzetnek megfelelően áthangolják. A munkaterületen a kerékpárosok sem haladhatnak át.

A forgalomkorlátozások miatt szeptember 25-én az első járatindulástól a Móricz Zsigmond körtér irányába tartó 7-es, illetve a szombatról vasárnapra virradó éjszakától a 907-es és a 973-as autóbusz Szent Gellért tér megállóhelyét a Budafoki útra helyezik át, ahol a 133E busz megállójában lehet felszállni ezekre a buszjáratokra is. A Bartók Béla út Szabadság híd felé vezető oldalának megnyitásával egyidejűleg – szombattól – újra eredeti útvonalán jár a Pest felé tartó 7-es, 907-es, 973-as busz és a Budatétény felé közlekedő 133E busz.

Újbuda