Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Hazatért a KÜRT

Újbuda   |   2016, május 24 - 11:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Visszaköltözött Újbudára az adatmentő tevékenységéről ismert KÜRT Zrt. Az elmúlt időben sok változás volt a vállalatnál; szolgáltatásaikat a távol-kelettől, Németországon át az Amerikai Egyesült Államokig számos országba exportálják.

A KÜRT Zrt. tulajdonosa, a kerületi díszpolgár Kürti Sándor elmondta, cége a tizenegyedik kerületben szocializálódott: egy Bogdánfy úti tízemeletes pincéjéből indult, majd többszöri költözés után Budaörsön kötött ki, most pedig ismét visszatér a kerületbe. Az új székhelyen a legszigorúbb követelményeknek megfelelő, tisztaterű laboratóriumban még professzionálisabb körülményeket biztosítanak az adatmentéshez. Kertész Zoltán az adatmentési üzletág vezetője szerint akár egyetlen porszemcse képes karcot és adatvesztést okozni.

A Kürtöt legtöbben az adatmentésben elért sikerei miatt ismerik, ám a vállalat már több mint 15 éve piacformáló szereplője a hazai információbiztonságnak is. Jelenlegi üzleti modellváltásuk egyik eleme a külföldi nyitás. – Első nekifutásunk az arab térségbe irányult, oda tanácsadást szerettük volna exportálni – mondta Márton Miklós üzleti vezérigazgató-helyettes. Bár megnyertek néhány projektet és voltak sikereik, de rájöttek, hogy a tanácsadás exportja sokkal forrásigényesebb feladat, mint a licencek vagy a dobozos termékek értékesítése. Ebből a tapasztalatból tanulva inkább termékfejlesztésbe fogtak és a távol-keleti nyitás mellett döntöttek. Az adatmentés, mint klasszikus portfólió elem továbbra is része az üzletszerzésnek. A legnagyobb kínai gyártó vállalatokat például azzal keresték fel, hogy egészítsék ki saját eszközeik értékesítését egy olyan nagy értékű hozzáadott szolgáltatással, mint az adatmentés. Ügyfelük például a Vietnámi Honvédelmi Minisztérium, Burma, illetve az USA-ba is szállítanak kockázatmenedzsmentet támogató szoftvereket. Az új nemzetközi eredmények mellett hazai sikereket is elkönyvelhet a KÜRT, ezek egyike az információbiztonsági törvény hatálya alá tartozó kockázatarányos védelmi rendszer kialakítása, amelyre hazai szinten csupán két cégnek van jogosítványa.

H. L.