Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Havazás - nincs elég hóeltakarító munkás

Újbuda   |   2019, december 2 - 15:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétfő reggelre jelentősebb mennyiségű hó hullott, a BKK több járat késik vagy terelve közlekedik.

Hetven munkagép dolgozik Budapesten a hóeltakarításon, a szükséges 300-400 munkás helyett csak 216-an jelentkeztek - írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán. A főbb útvonalakat már meg lehet tisztítani, a sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik meg majd - tette hozzá.

Megnőtt a menetidejük a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatainak a havazás miatt - közölte a szervezet Facebook-oldalán. A 8E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Farkasréti temető és a BAH-csomópont közötti megállóit, a 140-es autóbusz rövidített útvonalon jár, kihagyja a Művelődési ház és a Dióskert megállót.
Több megállója is kimarad a 102-es, a 110-es és a 112-es autóbusznak, míg a 219-es autóbusszal rövidített útvonalon, a Saroglya utca és Csillaghegy között lehet csak utazni.
Áramellátási hiba miatt nem jár a 80A trolibusz a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion között, helyette az M2-es metróval lehet utazni.

Egy teherautó átszakította a szalagkorlátot és lezuhant a Nagyszőlős utcai felüljáróról a Budaörsi útra, az oldalára fordult jármű a városból kifelé vezető mindkét sávot elfoglalja a Petőfi-laktanya előtt. A balesetben a teherautó vezetője megsérült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Meteorológiai szolgálat szerint kedden már csak néhol várható hózápor, a legtöbb helyen olvadni fog a hó. Azokon a havas tájakon, ahol kiderül az ég, mínusz 10 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, másutt mínusz 5 és 0 fok között alakulnak a minimumok. Kedden napközben északkeleten tartósabban megmaradhat a köd, ott ónos szitálás is lehet. Néhol előfordulhat kisebb futó hózápor, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A folytatásban is téli idő várható. Szerdán és csütörtökön a maximumok is fagypont körül lesznek, a minimumok mínusz 10 fok körül alakulnak majd.