Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Hauszmann Alajos nyomába erednek a kerületben

Újbuda   |   2014, augusztus 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Várostörténeti sétát szervez Újbudán a Holnap Kiadó. A program mindenki számára nyitott és ingyenes.

A 11. kerületi Holnap Kiadó szeretettel vár minden érdeklődőt szeptemberi várostörténeti sétáján, melynek témája Hauszmann Alajos lesz. A sétához csatlakozhat bárki, ha 1,5 - 2 óra alatt szeretne megismerkedni az építész jelentős alkotásaival. A séta a mester egyik legjelentősebb művével, a Műegyetem épületével indul, majd a pesti belvárosban folytatódik, ahol a New York-palotáról, a belvárosi bérházakról és a 19. század utolsó negyedének építészetéről beszélnek a szervezők.

Találkozó 2014. szeptember 2-án, 16 órakor Budapesten, a XI. kerület Szent Gellért tér, Cseh Tamás szobor előtt.

A program mindenki számára nyitott és ingyenes.

Újbuda

Hauszmann Alajos nyomába erednek a kerületben

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.