Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Hátrányos helyzetű gyerekek tanulmányait segíti a Szülők Háza Alapítvány

Újbuda   |   2020, április 16 - 13:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Informatikai eszközökkel támogatja a Szülők Háza Alapítvány a hátrányos helyzetű újbudai gyerekek online oktatását.

A Szülők Háza Alapítvány közösségi adománygyűjtő akciót indított, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyerekek online tanulását. A Digitális Angyal Programmal eddig mintegy 8 millió forintnyi adomány (156 tablet és számítógép) gyűlt össze. Az informatikai eszközökből nevelőotthonok és hátrányos helyzetű családok is részesülnek, az újbudai gyerekekhez harminc tabletet juttat el az alapítvány az Újbudai Humán Szolgáltató Központ segítségével.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.