Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Határtalanul a Domokos Pál Péter Általános Iskolában

Újbuda   |   2019, július 4 - 12:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Domokos Pál Péter Általános Iskola, a Délbudai Tankerület közreműködésével, 2018-ban is sikeresen pályázott a HATÁRTALANUL projektre. A program keretében 44 hetedikes diák és tanáraik utaztak a Felvidékre, ahol feledhetetlen napokat el 2018. október 2-6 között.

A Domokos Pál Péter Általános Iskola diákjai jártak Selmecbányán, a Szepességben, megnézték a térség várait és eljutottak a Magas-Tátrába is. Rozsnyón nemcsak a várost nézték meg, hanem a Református Alapiskolában is voltak, a diákokkal máig tartó barátságot ápolnak. (Tavaly novemberben a Kárpát-medencei népdalénekes találkozón, a Virágok Vetélkedésén, rozsnyói gyerekek is részt vettek.) A felvidéki kiskörút Kassán, a Szent Erzsébet Dómban végződött II. Rákóczi Ferenc sírjának megkoszorúzásával.

A kirándulást komoly előkészítés előzte meg, hazatérve pedig csapatversenyen mérték össze újonnan megszerzett tudásukat. Élményeikről június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján számoltak be ötödikes és hatodikos diáktársaiknak.

- A Határtalanul projekt, az egész tanévet átívelve, használható tudást és tapasztalatot adott a diákoknak és a pedagógusoknak. A legfontosabb, hogy a gyerekek teljesen átérezhették, hogy mit jelent a magyarsághoz tartozni, a határon innen és túl – áll közleményükben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.