Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. hétfő, Mózes, Botond

Hárompontos siker a Gabányiban

Újbuda   |   2014, május 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Teltházzal ünnepelték a kosárlabdázást a Gabányi László Sportcsarnokban. A második Dobd a kosárra! című sportprogram újbudai fináléjára ötszáz kosarazó gyermek és szurkoló érkezett. A versenyt végül egy újbudai csapat, a Grosics Gyula Sportiskola kosarasai nyerték. A hangulat felejthetetlen volt a Hauszmann Alajos utcában.

Két évvel ezelőtt Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere és Szalay Ferenc a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára útnak indították elképzelésüket, hogy rövid idő alatt megdupláznák a kosárlabdázók számát Magyarországon. A kezdeményezésük célja szerint, ezt a 2015-ös Magyarországon megrendezésre kerülő női Európa-bajnokságig kellene elérni.

A "Dobd a kosárba!"vetélkedő is hozzájárulhat ahhoz, hogy megtalálják a legjobb dobókat, centereket, hátvédeket. Az elmúlt évben a programhoz csatlakozott 200 iskolához 200 új csoportot vettek fel. A Gabányiban tartott gálán huszonöt iskola legjobbjai mérhették össze tudásukat az "Add tovább!" passzolgatós játékban. A versenyt végül az újbudai Grosics Gyula Sportiskola kosarasai nyerték.

Zsolnay Gyöngyi, az esemény társszervezője, 110-szeres válogatott kosárlabdázó tovább növelné a sikert. Az ország olyan területein is meghonosítaná a kosarazást, ahol kevésbé ismert és népszerű a sportág. Célja szerint ezzel is bővíteni lehetne az utánpótlást.

A Gabányi Sportcsarnokban neves sportolók is közéleti szereplők is csatlakoztak a diákokhoz. Polgár Judit sakknagymester, az olimpiai bajnok kajakos, Horváth Gábor és Mészáros Zalán válogatott kosárlabdázó, valamint Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Szalay Ferenc, a hazai kosárszövetség elnöke is betársult a játékos viadalba, amelyet idén is Zsolnay Gyöngyi férje, Vujity Tvrtko tett színesebbé a közönség számára.

[Dabis Balázs Silvius]

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Virágültetés a kerületben  

Közel harmincötezer egynyári növény – többek között bársonyka, begónia és petúnia – teszi színesebbé a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.