Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Harmadszor is újbudai kézműves nyerte a Magyar Kézműves Alapítvány fődíját

Újbuda   |   2017, július 31 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

“Magyar Kézművesség – 2017 és Arany János költészete – kézműves szemmel” című kiállítás egy országos pályázat nyerteseinek munkáit mutatja be a Duna Palotában. A fődíjat idén is Bánky Zsuzsanna újbudai gyöngyékszer-készítő kézműves kapta.

A “Magyar Kézművesség – 2017 és Arany János költészete – kézműves szemmel” című kiállítás küldetése, hogy hagyományőrző kézművesek mutassák be a költő munkásságát a népművészet eszközeivel. Ehhez egy országos pályázat is indult, a szakmai zsűri által kiemelkedőnek ítélt alkotásokat augusztus 27-ig lehet megtekinteni a Duna Palotában. A legjobbaknak ítélt alkotók díjakat, elismeréseket vehettek át a Magyar Kézművességért Alapítvány ünnepségén július 28-án. A fődíjat immár harmadszor is a kerületben élő Bánky Zsuzsanna gyöngyékszer-készítő kézműves kapta, akit Újbuda Önkormányzata nevében Horváthné Fejes Ágnes, a Budai Klub-Galéria vezetője köszöntött.

A közelmúltban a Duna Palotában életmű kiállítást is rendező újbudai művész Gisztl Anna és Szabó Gyula ruhakészítő kézműves mesterekkel dolgozik együtt. A hagyományt őrző, különleges alkotásaik - sok más mester remekműve mellett - augusztus végéig tekinthetők meg a Duna Palota kiállítótermében.

D. B. S.