Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Hangok és Harangok - Mága Zoltán koncertje Újbudán

Újbuda   |   2016, szeptember 5 - 12:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagysikerű koncertet adott Mága Zoltán hegedűművész Újbudán a Budai Ciszterci Szent Imre Templomban szeptember 3-án. Az ingyen koncerten összegyűjtött adományokkal a főként kerületi időseket és hátrányos helyzetű gyermekeket támogatják.

Augusztus 21-én a Szent István Bazilikából indult útjára Mága Zoltán adománygyűjtő koncertturnéja, amelynek fő célja, hogy segítse a Kárpát-medence magyarlakta településeit. A hátrányos helyzetű tehetségek támogatásán túl kórházak, iskolák, egyházi intézmények részesülnek az adományokból. Az első három koncert eredménye 30 millió forintot. A Hangok és Harangok turné negyedik állomása az Szent Imre plébániatemplom volt. Mága Zoltán nem véletlenül választotta koncerthelyszínül a XI. kerület emblematikus templomát: Újbudán az egyház által működtetett, időseket gondozó karitász szolgálat kapja az összegyűjtött adományok jelentős részét. Ezenkívül az újbudai hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését is támogatják tanszerekkel és cipőkkel.

A katolikus, református, evangélikus templomokban és zsinagógákban fellépő zenekar időről-időre kiegészül egy-egy ismert művésszel. Újbudán Szakcsi-Lakatos Béla, Meláth Andrea és Szenthelyi Miklós tette még felejthetetlenebbé az estét. Az ingyenes hangversenysorozat fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, védnöke Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt.
Mága Zoltán és zenekara Magyarország minden megyéjébe ellátogat a következő hetekben, de Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken egyaránt felcsendül majd zenéje, erősítve a magyar kulturális közösségi tudatot. A hegedűművész elmondta, nem véletlen, hogy fellépéseiket főként templomokba tervezik, mivel azt szeretnék tudatosítani az emberekben, hogy az egyház intézményei mindenki előtt nyitottak, segítséget és megnyugvást nyújtanak.

D. B. S.