Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 2. vasárnap, Áron

Hamarosan éjszakánként is jár a metró hétvégén

Újbuda   |   2017, november 22 - 10:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Decembertől péntek és szombat esténként a szokásosnál egy órával tovább, fél egyig közlekedik a metró Budapesten. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a megváltozott utazási szokások miatt döntött az éjszakai közlekedés átalakításáról.

A BKK szerint egyre többen használják a késő este a közösségi közlekedést, valamint az éjszakai buszokat Budapesten. Különösen pénteken és szombaton utaznak sokan éjfél után is a belvárosban. Ezért decembertől a 2-es és 4-es metró szerelvényei minden pénteken és szombaton a megszokottnál egy órával tovább közlekednek. A belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények a 2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint a 4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé.

Új menetrendjük szerint a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon. A metró üzemidejének bővítésével az eddigi éjszakai közösségi közlekedés kínálata nem csökken, azaz a metrószerelvények az eddig megszokott járatokkal együtt jelentősen bővítik a kényelmes, éjjeli eljutási lehetőségeket. A BKK tehát ezentúl is minden éjjel biztosítja a 6-os villamos közlekedését; a vonalon 2011 májusában vezették be a nagykörúti villamosok éjjel-nappali közlekedését, amely nagy népszerűségnek örvend az utazóközönség körében. Továbbra is változatlan kínálattal járnak az éjszakai buszjáratok.