Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Hamarosan az Etele térre ér az 1-es villamos

Újbuda   |   2019, április 24 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemsokára elkészül az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása, melynek eredményeként közvetlen átszállási kapcsolat jön létre Kelenföld vasútállomással, a helyközi buszjáratokkal, a 19-es és 49-es villamossal, valamint az M4-es metróval.

Az 1,7 kilométeres új vonalszakasz az Etele út közepén vezet, majd balra kanyarodik a Somogyi útra, ahol az Etele téren épülő négyvágányos végállomásra érkezik. A villamosvágányok és a fedett megállók már elkészültek. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából zajló fejlesztéshez kapcsolódva megújulnak a környező zöld felületek és az Etele park is.
Szintén fővárosi beruházásban folytatódik a Fehérvári út felújítása, a munkálatok a városközpont felé haladó útpályát érintik a Hamzsabégi út és a Lecke utca között. Új burkolatot kap az úttest és a járda, kerékpársávot alakítanak ki és új jelzőlámpás csomópont létesül az Ulászló utcánál. Az átadás nyáron várható. Ugyancsak fővárosi beruházás a Budafoki út megújítása, amelyet közösségi tervezés előz meg. Április 4-én véleményező fórumot tartottak a Kortárs Építészeti Központban, melyen megvitatták a fejlesztés három lehetséges változatát, és szavaztak is róluk. A lakossági egyeztetésről részletes beszámoló olvasható az ujbuda.hu honlapon.
(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.