Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Halászlé világsztárokkal

Újbuda   |   2019, szeptember 2 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember első napján a Gazdagréti Halászléfőző Versennyel folytatódott az újbudai önkormányzat őszi fesztiválsorozata. A három évtizedre visszanyúló eseményre idén is sokan eljöttek. A hungarikumnak számító étel mesterei már a délelőtti órákban megrakták a tüzet, és a kondérokban ebédidőre megfőttek a különféle hallevek, amelyhez több hozzávalót, a friss halat és tűzifát Újbuda önkormányzata biztosította.

A szervezők a családokra, a gyerekekre is gondoltak. Amíg a szülők, nagyszülők a halászleveket készítették, a gyerekek játszhattak a halas játékokat felvonultató játékparkban vagy az íjászatot gyakorolhatták.

A délutáni koncertekre érkezők sem maradtak éhesek, őket Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője vendégelte meg egy-egy adag halászlével és fánkkal. A parlamenti képviselő kiemelte: évtizedek óta közösségek, családok töltik együtt ezt a napot, így még jobban megismerhetik egymást.

Örömteli, hogy ez a hagyomány, amelyet az Újbuda Televízió elődje, a Gazdagréti Közösségi Televízió munkatársai indítottak 31 évvel ezelőtt, ilyen népszerű ma is – mondta Hoffmann Tamás. A polgármester arról is beszélt, hogy a jeles újbudai eseményre már más településekről is érkeznek versenyzők, hogy együtt főzzenek, és az elkészült ételeket zsűri előtt is megméressék.

A Karinthy Színház igazgatója, a hetvenedik születésnapját éppen aznap ünneplő Karinthy Márton vállalta ebben az évben is a zsűrielnöki feladatokat. Munkáját neves szakácsok, konyhafőnökök mellett a Gazdagréten készült Szomszédok sorozat Vágási Ferijét alakító Nemcsák Károly színművész, a József Attila Színház igazgatója, Kádas Viktória, a Trófea étterem vezetője és Csernus János, az Újbuda újság és televízió főszerkesztője segítették.

A díjakat délután Hoffmann Tamás polgármester adta át a legjobban sikerült halászlevek készítőinek. Idén egy olyan csapat nyert, amely első alkalommal nevezett. A győzelmet megszerző Vitézi Rend csapat katasztrófavédelemmel foglalkozó munkatársakból, barátokból alakult, közülük többen valóban a Vitézi Rend tagjai. A nyereményeken kívül további értékes ajándékok találtak gazdára a népszerű Újbuda Kvíz játék során is, amelynek kérdései ezúttal kifejezetten Gazdagrétre vonatkoztak.

A zenei programot a Room Service indította. A duó az Amfiteátrumi Esték után most a nagyszínpadon is megmutatta, milyen remekül tudja megidézni kedvence, Bryan Adams zenéjét. A tribute zenekar után a TNT lépett a pódiumra. A régi nagy slágereket világszerte ismert dalok követték, LayZee, azaz a Mr. President előadásában. Az egykori világslágerrel, a Coco Jumbóval induló műsor a közönséget megmozgatva hamisítatlan jókedvet hozott a Rétköz utcai dombra. Az angol-német szupersztár Kovács Erikával közösen lépett fel. A magyar énekesnő már évek óta turnézik együtt a világsztárral, és most Gazdagréten is megmutatták, milyen jól énekelnek együtt.

Az estet a hagyományokhoz híven ezúttal is Arató András videodiszkója zárta.

(Újbuda)