Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

Gyógyszertárkereső az OGYÉI honlapján

Újbuda   |   2016, február 9 - 12:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kereshető gyógyszertár-adatbázist tett közzé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján, a hétfőtől elérhető oldalon az éppen ügyeletes gyógyszertárak is megtalálhatók.

A gyógyszerügyi hatóság a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso címen elérhető adatbázisa az engedélyezett gyógyszerforgalmazók valamennyi publikus adatát tartalmazza.

A gyógyszertárak és a gyógyszerforgalmazásra jogosult üzletek kereshetők név, típus - például közforgalmú, intézeti, internetes vagy gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók -, település és kulcsszó szerint.

Az adott települést és dátumot kiválasztva listázódnak az ügyeletes, készenléti patikák adatai is.

Az információk köre még bővül; a patikák nyitvatartási idejét folyamatosan rögzítik a tisztigyógyszerészek a rendszerben.

A találati listákból egy gombnyomással táblázat is készíthető, így egyszerre is megtekinthető minden fontos részlet.

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.