Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

Gyógyítás szakralitása - esszékötet

Újbuda   |   2015, május 13 - 22:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tíz szerző munkájából összeállított, hiánypótló, tudományos esszékötetet adott ki „A gyógyítás szakralitása” címmel az Éghajlat Kiadó.

A különböző szakterületen dolgozó szerzők, orvosok, írók, bioetikusok, pszichiáterek,papok és teológusok közös munkája az élet védelmében született. Olyan kérdéseket feszeget, hogy miért nincs joga az embernek elvenni az emberi életet, milyen lehetőségeket ad a hit és a vallás a gyógyításban és hogy miért fontos, hogy felismerjük testünk szent mivoltát.
Az Újbudán, a Szent Imre Házban bemutatott könyvet Bíró László tábori püspök ismertette, az esemény házigazdája Urr Ipoly atya, a Szent Imre Plébánia plébánosa volt. Az eseményen megjelent szerzők részletesen kifejtették véleményüket az adott kérdéskörökben, valamint megosztották a közönséggel munkájuk születésének történetét is.

Bíró László püspök atya méltatta a nem mindennapi összefogást és hogy ilyen esszékötet kerül az olvasók kezébe. A gyógyítás szakralitása című könyv borítóját Angyal Júlia Jézus Krisztust ábrázoló üvegablakáról készített felvétel díszíti., az eredeti alkotás a Szent Imre Kórház kápolnájában látható.

A könyv jelentőségéről részletesebben Útravaló című vallási magazinunk számol be az Újbuda Televízióban.

DBS