Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Gyermeknap a Bikás Parkban

Újbuda   |   2015, május 28 - 22:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május utolsó hétvégéjén újra benépesül a Bikás Park, Újbuda Önkormányzata idén is egész napos gyermeknapi rendezvénnyel készül. Május 31-én egyszerre több helyszínen lesznek az események, a sátrakban készségfejlesztő játékokat lehet kipróbálni, a színpadon a magyar könnyűzenei előadók lépnek fel.

A Bikás Park közepén felállított nagyszínpadon reggeltől estig szórakoztató műsorok, interaktív gyerekprogramok, táncház, bábelőadás és sztárfellépők várják a közönséget május 31-én.

A nap elején a legkisebbeket Nyulcsi Julcsi, Budás Apó és Lompos, a farkas köszönti, majd zenés-mondókás képességfejlesztő gyerekkoncerttel folytatja a műsort a Napvirág Zenekar. Egyedi módon ötvözi a magyar népzenét a könnyűzenei elemekkel a Kiss Kata Zenekar, külön műsorral lép fel a Bartók Néptáncegyüttes és lesz Freestyle focibemutató is. Délután igazi sztárözön várható. A tehetségkutatókból, televízióból ismert zenészek, énekesek - Várhegyi Lucas Palmira, Bebe és Kökény Attila - koncerteznek, a nap zárásaként fellép Szikora Róbert és az R-GO zenekar.

A legfiatalabbak a Játéksziget hálós labdatengerében, valamint felfújható csúszdás ugrálóban és csúszdás akadálypályán mókázhatnak kedvükre. Lesz állatsimogató, arcfestés és gyerekjátszó tipegő is. Ügyesség tesztelésére való a mókajárgány-parkba, a bátor állatbarátokat pedig egész nap két póni várja. A kézműves és alkotósátrakban készségfejlesztő, kreativitást fejlesztő változatos programokkal készülnek a kiállítók, animátorok, a négyoldalas mászófal és az Eurobungee pedig a kalandvágyóknak nyújt majd szórakozást.

Hogy a gyermeknap valódi családi élmény legyen, vetélkedőkkel, ügyességi versenyekkel, aszfaltrajzversennyel és pontgyűjtő állomásokkal készülnek a szervezők. Lesz kapura rúgás és kosárra dobás, aszfaltrajzversenyen is. Az állomásokat végigjárók pecsétet gyűjthetnek a tűzoltóknál, rendőröknél, akik fejtörő feladványokkal és találós kérdésekkel tesztelik majd a családokat.

A vetélkedőknek, versenyeknek tétje is van, hiszen a legügyesebbekre értékes nyeremények várnak, amiket az esti nagykoncert előtt a színpadon adnak át a szervezők.

Újbuda