Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 27. hétfő, Hajnalka

Gyérítik a szúnyogokat szerdán a kerületben

Újbuda   |   2016, június 29 - 11:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Június 30-án kezdődik a szúnyoggyérítést Újbudán, a földi kémiai gyérítés napnyugta utáni időszakban várható. Az időjárás befolyásolhatja a munkavégzést, ezért akár az ütemterv is változhat. Az irtószer méhekre veszélyes, ezért védelmükről gondoskodni kell.

Földi és légi szúnyogirtás végeznek a kerületben június 30-n. Az irtószer veszélyes a méhekre, ezért az érintett területeken a méhészek időben értesítést kapnak, hogy a munkálatok idejére elzárhassák a méhcsaládokat. A légi irtást esti órák végzik, a földit naplementekor kezdik, hogy a szúnyoggyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre.

A vállalkozók a gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte-t használnak. A készítmények kizárólag rovarokra vannak káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják.

A munkálatok idején nem jelent kockázatot a nyitott ablak, de érdemes bezárni az ajtókat, ablakokat, mivel zárt térben lassabban bomlik a készítmény, mint a szabadban,. A kezelés után pár perccel a permetköd eloszlik, ekkor nyugodtan folytatni lehet a szabadtéri tevékenységet.

Kérjük, hogy gyermekeiket ne engedjék a kezelést végző járművekhez és a gépek, irtószertartályok közvetlen közelében ne tartózkodjanak! Amennyiben mégis bárki közvetlenül érintkezne az irtószerrel, az érintett felületet alapos szappanozás után langyos vízzel mossa le.

Újbuda