Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Garázsvásár a Tranzitban

Újbuda   |   2016, május 30 - 13:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bárki kiélhette gyűjtögetés és kincskeresés iránti szenvedélyét május utolsó szombatján a Tranzit garázsvásárán.

Hétvégén sokan ellátogattak a TranzitArt Café-hoz azzal a céllal, hogy kedvező áron tegyenek szert használt, de hasznos holmikra, babaruhákra, játékokra. A bevételből a Rózsátnevető Waldorf Óvoda fejlesztése valósul meg a közeljövőben.

Huszák Andrea ötletgazda elmondta, mostani akciójuk a harmadik ilyen támogatói rendezvény volt, az előzőekhez hasonlítva szintén sikeres. Egy ilyen esemény szerinte közelíti egymáshoz a családokat, közösségépítő jellege érzékelhető.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.