Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Gaál Domokos a Budai Klub-Galériában

Újbuda   |   2019, október 4 - 09:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gaál Domokos képzőművész kiállítás látható a Budai Klub-Galériában. Az októberber végéig látogatható tárlaton akvarellek, olajjal készült tájképek, csendéletek és rézkarcok is helyet kaptak.

Egy évtizede halt meg Gaál Domokos képzőművész, aki élete jelentős részét Újbudán töltötte. Olyan mesterektől tanult, mint Barcsay Jenő, Pogány Frigyes vagy Végvári Lajos. Fő műfaja a grafika lett, mesteri szinten készített rézkarcokat. A Budai Klub-Galériában megnyílt, egész októberben látogatható emlékkiállításon akvarellek, olajjal készült tájképek, csendéletek mellett több rézkarc is látható. Gaál Domokos a főváros nevezetességeit 19. századi környezetben karcolta rézlemezbe, korabeli metszetek, rajzok alapján.A kiállítást a művész fia, Gaál Csaba rendezte, aki több olyan képet is bemutatott, amelyen újbudai épületek, tájak láthatók. Gaál Domokos 1965-ben a Somlói úton kezdett dolgozni, majd később Schweidel utcai otthonában rendezte be műtermét. – A maga világában élő alkotó volt, aki kevésbé volt nyitott a külvilág számára – mondta el lapunknak Gaál Csaba. Hozzátette: édesapja nevét mégis megismerhette az egész ország, ismeretterjesztő könyvekhez, tankönyvekhez is számos illusztrációt készített.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.