Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Futva ünnepeltek a tűzoltók és a rendőrök

Újbuda   |   2019, november 13 - 11:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda rendőrei és katasztrófavédői is csatlakoztak a Kerület Napjához, a testületek tagjai a Feneketlen-tó körüli 11 kilométeres futáson vettek részt november 11-én.

A szimbolikus feladatra vállalkozó tűzoltók és rendőrök a Feneketlen-tó körül kialakított futópályán teljesítették a 11 kilométeres távot, míg kollégáik zenével, frissítőkkel bíztatták őket. Pócsik Attila tűzoltó ezredes elmondta, a testületi tagok futócsapata már több, a kerületet is érintő városi futóversenyen indult az elmúlt időszakban, ez adta az ötletet ahhoz, hogy a kerület felé is kifejezzék tiszteltüket.

A kirendeltségvezető és Varga Gergő önkormányzati-képviselő, közbiztonsági tanácsnok egyetértett abban, hogy a rendőrök és tűzoltók fontos partnerei, szükség esetén segítői Újbuda lakosságának, akikkel továbbra is szoros együttműködésre törekszik az önkormányzat.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.