Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Frissek és szeretettek

Újbuda   |   2018, december 10 - 14:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Trezor Galériában nyílt meg a Ferenczy Noémi-díjas textilművész, Vereczkey Szilvia kiállítása december 6-án. Az alkotó régi kedves darabjait és legújabb munkáit vitte el a B32 Galéria és Kultúrtérbe, a megnyitón Wehner Tibor művészettörténész méltatta az életművet.

Vereczkey Szilvia Sajnovits Sándor, Eigel István tanítványaként végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán, és már diplomamunkáját nívódíjjal jutalmazták, amelyet sok más elismerés követett. Az ezredforduló óta Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola Textil szakosztályának tanára, 2006-ban kapta meg a Ferenczy Noémi-díjat. Fő műfaja a kollázs, műalkotásaihoz az anyagokat először felszabdalja, roncsolja, majd azokat építi újra egésszé. Munkája során különböző struktúrájú, színes anyagokat használ, szívesen alkalmaz áttetsző, színjátszó kelméket. Ráncolással, gyűréssel, csavarással gépi és kézi varrással alkotja meg munkáit.
A Frissek és szeretettek című kiállítás 2019. január 11-ig tekinthető meg hétköznap 10-18 óráig a helyi rendezvények függvényében. A galéria 2018. december 20. és január 2. között zárva tart.

D. B. S.