Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Folytatódnak a Prizma felzárkóztató képzései

Újbuda   |   2014, november 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nagy sikerre való tekintettel folytatják az Újbuda Prizma Állásközvetítő Iroda álláskeresők részére ősszel újraindított német nyelvtanfolyamot, így az itt végzettek - eggyel magasabb szinten - újabb nyolc alkalmas képzésen mélyíthetik el tudásukat.

Az újbudai állásiroda két éve hirdette meg először felzárkóztató alapképzéseit munkakeresők részére, hogy a jelentkezők a mára elengedhetetlenné vált nyelvi és informatikai készségekkel növelhessék elhelyezkedési esélyeiket. Szeptemberben az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. Hamzsabégi úti telephelyén indult két hónapos alapszintű nyelvi képzésekre idén is annyian jelentkeztek, hogy az első tanórán alig tudták leültetni a jelentkezőket.

– Állásirodánk kezdeményezése kivételesnek számít, hiszen kevés az olyan munkaügyi központ vagy közvetítő, amely saját álláskeresőinek nyújt térítésmentes képzéseket – mondta Lőrincz Gergely, a többségében megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Újbuda Prizma Kft. ügyvezetője. Úgy véli, a tanfolyamon nemcsak a résztvevők nyelvtudása fejlődik, de mikroközösségek is alakulnak, melyek a kurzus után is segítik egymást. – Alapvetően kerületi álláskeresők vesznek részt a képzéseken, de mivel sokan jelentkeznek olyanok, akik egyszerűen csak magányosak, közösségbe vágynak, nekik is lehetőséget biztosítunk – tette hozzá Vincze Ágnes, az Újbuda Prizma Állásközvetítő Iroda kirendeltség vezetője.

A nyolcalkalmas német kurzus utolsó tanórájára az állásiroda vezetője, Lőrincz Gergely is ellátogatott, és elismerő oklevéllel jutalmazza a végzős diákokat. A résztvevők mindegyike elismerően nyilatkozott a képzésről, és a csoportra szabott óramenetről, viszont jelezték, folytatni szeretnék a tanulást. – Ahhoz sajnos kevés nyolc alkalom, hogy a diákok érdemi tudást szerezzenek, de megduplázva a képzés idejét, reális cél lehet a használható szóbeli alapnyelvtudás megszerzése – mondta el a tanárnő, Gágonyné Asztalos Judit. A Prizma ügyvezetője, Lőrincz Gergely elmondta, eleget tesznek a diákok kérésének és novembertől ugyanez a csoport haladóbb szinten folytathatja a tanulást. Az informatikai és angol tanfolyam ősszel induló kurzusaira pedig ismét lehet jelentkezni.

Hoffmann Tamás polgármester a szeptemberi kezdéskor közölte, 2012 óta több mint 400 ember vett részt a nyelvi képzéséken, de hasonlóan sikeres az informatikai képzés is. A résztvevők két hónap alatt heti egy alkalommal 10–12 fős csoportokban végezhetik el az alapképzést. Az angolórákat hétfőnként 10–12 óra között tartják, a német tanfolyam szerdánként van ugyanebben az időben, az informatika képzés pedig 9–11 óra között lesz a Polgármesteri Hivatal épületében.

T.D. - ÚjbudaTV

Folytatódnak a Prizma felzárkóztató képzései