Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Folytatódik a Vahot utcai rendelő felújítása

Újbuda   |   2019, április 12 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elkezdődött a Vahot utcai rendelő­intézet felújításával kapcsolatos munkák újabb, ötödik üteme, a gyermekorvosi épületrész átalakítása. A rekonstrukció ideje alatt a rendelések az első emeleti épületrészbe költöznek, és folyamatosan elérhetők lesznek. A munkálatok várhatóan augusztusban fejeződnek be.

A Vahot utcai rendelőintézet földszinti homlokzati nyílászáróinak cseréje mellett április elején elkezdődtek a nyugati szárnyban lévő gyermekorvosi épületrész alaprajzi átalakítást is érintő munkálatai. Az épület rekonstrukciójának jelenlegi, ötödik fázisában megújulnak a gyermekorvosi szobák, a hatályos rendeleteknek megfelelő új orvosi és asszisztensi öltözőket, illetve akadálymentes WC-t alakítanak ki. Ezzel párhuzamosan a védőnők által használt irodákat, kiszolgálóhelyiségeket felújítják, illetve új anyatejátvevő és -tároló helyiséget hoznak létre. A rendelés – az előreláthatóan augusztusig tartó beruházás ideje alatt is – zavartalanul folytatódik az emeleti részben kialakított ideiglenes rendelőhelyiségben, így minimalizálható, hogy az orvosok, a szakemberek, a gyerekek és szüleik kénytelenek legyenek ez idő alatt a munkákkal járó kellemetlenségekkel (por, zaj) szembesülni.

A Vahot utcai épület rekonstrukciója évekkel ezelőtt kezdődött. Első lépésben a korábbi bérlő költözése következtében 2013-ban üresen maradt keleti szárnyat újították fel. Ezt követően költözött az ingatlanrész földszintjére a védőnői és a terhesgondozó szolgálat, továbbá az egészséges gyermekorvosi rendelés. 2015-ben, a következő ütemben a tető hőszigetelése, teljes cseréje és a felső szinten található ablakok cseréje történt meg. Korszerűsítették a fűtést is, a korábbi rendszer helyett hűtő-fűtő klímagépeket építettek be. A most kezdődött munkák előtt az üresen álló felső épületrészt tették alkalmassá a kerületi Alapellátási Centrum (egészségfejlesztési iroda, praxisközösségi funkció) befogadására. Az épület többi részének felújítása és korszerűsítése folytatódik, ennek tervezése folyamatban van.

(Újbuda)