Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Földön lebegők, égen járók

Újbuda   |   2018, augusztus 15 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Piros hajú nők, mosolygó családapák, gyerekek mellett bizarr úszó vagy repülő teremtmények is láthatók Rofusz Kinga grafikus augusztus 16-án nyíló kiállításán a B32 Galéria Trezor termében.

Jó mesekönyv elképzelhetetlen igényes grafikai munka nélkül. A kép és a szöveg egyenrangú, a szülők sokszor az arculat alapján választanak könyvet a gyereknek. Rofusz Kinga rajzai szembetűnők: a pályáját animációs rendezőként kezdő illusztrátor előszeretettel ábrázol képzeletbeli szürreális világot, amelyben álmodozó tekintetű, lebegő figurák tesznek-vesznek, vagy éppen repülnek, úsznak a csillagos égen. Sokan mondják képeit kissé szomorkásnak, szerinte inkább befelé figyelő, a csendes dolgokat mélyen megélő, őszinte állapotot tükröznek vissza.

A Magyar Illusztrátorok Társaságába bekerülő művészt 2009-ben kérték fel Schein Gábor Irijám és Jonibe című verses meséjének illusztrálására. Ez lett akkor az Év Gyermekkönyve és Rofusz Kinga az év illusztrátora. A grafikus különösen szereti a verseket, mert a rövid, tömör forma szabadabb asszociációs lehetőségeket ad az alkotónak. Mostani tárlata korábbi verses regények, mesék illusztrációiból nyújt válogatást.

(Újbuda)