Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Földön lebegők, égen járók

Újbuda   |   2018, augusztus 15 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Piros hajú nők, mosolygó családapák, gyerekek mellett bizarr úszó vagy repülő teremtmények is láthatók Rofusz Kinga grafikus augusztus 16-án nyíló kiállításán a B32 Galéria Trezor termében.

Jó mesekönyv elképzelhetetlen igényes grafikai munka nélkül. A kép és a szöveg egyenrangú, a szülők sokszor az arculat alapján választanak könyvet a gyereknek. Rofusz Kinga rajzai szembetűnők: a pályáját animációs rendezőként kezdő illusztrátor előszeretettel ábrázol képzeletbeli szürreális világot, amelyben álmodozó tekintetű, lebegő figurák tesznek-vesznek, vagy éppen repülnek, úsznak a csillagos égen. Sokan mondják képeit kissé szomorkásnak, szerinte inkább befelé figyelő, a csendes dolgokat mélyen megélő, őszinte állapotot tükröznek vissza.

A Magyar Illusztrátorok Társaságába bekerülő művészt 2009-ben kérték fel Schein Gábor Irijám és Jonibe című verses meséjének illusztrálására. Ez lett akkor az Év Gyermekkönyve és Rofusz Kinga az év illusztrátora. A grafikus különösen szereti a verseket, mert a rövid, tömör forma szabadabb asszociációs lehetőségeket ad az alkotónak. Mostani tárlata korábbi verses regények, mesék illusztrációiból nyújt válogatást.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.