Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. péntek, Gábor, Karina

Fókuszban a vállalkozásfejlesztés

Újbuda   |   2015, július 3 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gazdaságélénkítésről és munkahelyteremtésről tartott konferenciát június 2-án a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Újbuda Önkormányzata. A rendezvényen aláírták a közalapítvány és az önkormányzat együttműködési megállapodását.

Vállalkozásfejlesztés és munkahelyteremtés a célja annak az együttműködésnek, amelyről megállapodott Újbuda Önkormányzata és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. Ez utóbbi már 2014-ben intenzív kapcsolatépítésbe kezdett a kerületekkel, az első formális együttműködés aláírására Újbuda Önkormányzatával került sor július 2-án.

A konferencia résztvevői a gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés meghatározó fővárosi szereplői – a kerületek és a versenyszféra vezetői, vállalkozók és szakértők voltak. A fórum elején Szabolcs Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, Hoffmann Tamás polgármester pedig elmondta, hogy Újbuda kész továbbadni bevált vállalkozásfejlesztési gyakorlatait más kerületeknek. Újbudán fontos a kis- és középvállalkozások támogatása, jelenleg is mintegy húszezer vállalkozás működik a XI. kerületben.

A konferencián bemutatták a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén elfogadott Budapesti Gazdaságélénkítési és Munkahelyteremtési Stratégiát. A 2015-2021-as időszak fejlesztési céljait meghatározó innovatív szemléletű dokumentum 51 programot nevesít, melyek közül négy a Közalapítvány gondozásában valósul meg. Szalai Piroska a közalapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, a stratégia megalkotásával a főváros újabb lehetőségeket nyitott a kkv-k támogatásához. A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. egyik legfőbb célja a KKV-k exportjának növelése, ezért ősztől nyolc közép-európai országban, összesen 22 irodával indít hálózatrendszert - tette hozzá Ducsai-Oláh Zsanett vezérigazgató.

Kerékgyártó Gábor ifjúsági és vállalkozásfejlesztési tanácsnok a kerekasztal beszélgetésen bemutatta az Újbudai Üzleti és Spin-Off Klubot, a Hallgatói Startup Pályázatot, kerületi vállalkozók és cégvezetők pedig családi vállalkozásokról, innovációról, expanzióról, a nemzetközi piaci helyzetről és a működési modellekről beszéltek.

H.L.