Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Főkapitányi elismerés a rablók elfogásáért

Újbuda   |   2014, július 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudai rendőrt és polgárőrt jutalmazott Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány. Elismerésüket azért kapták mert csoportos rablás elkövetőit fogták el a Kosztolányi Dezső téren.

Június 6-án a Hamzsabégi út menti sétánynál három fiatal két rablást is elkövetett, majd elmenekült. Másnap éjszaka Tamás Ildikó rendőr őrmester, a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és Mészáros Csaba, a Lágymányosi Polgárőrség elnöke közös járőrszolgálata során három gyanús alakra figyelt fel a Kosztolányi Dezső téren. A fiatalokra ráillett a rablásnál kapott személyleírás. Az elkövetőket feltartóztatták a járőrök.

Mészáros Csaba jutalmul egy Police karórát vehetett át július 28-án a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

(Fotó: BRFK)

Lánglovagok Hírügynökség

Főkapitányi elismerés a rablók elfogásáért

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.